BAFTA 2023: «Λύγισε» ο πρίγκιπας Ουίλιαμ – Η συγκίνησή του για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Η αναφορά της Έλεν Μίρεν στη γιαγιά του τον έκανε να δακρύσει
Στο Royal Albert Hall του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/2) η 76η απονομή των βραβείων BAFTA.
Η φετινή τελετή ήταν η πρώτη μετά το θάνατο της επί 70 χρόνια μονάρχη της Βρετανίας, της βασίλισσας Ελισάβετ, και η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου θέλησε να αποτίσει ειδικό φόρο τιμής στην εκλιπούσα με τον δικό της τρόπο.
« Μεγαλειοτάτη ήσασταν… »
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της βραδιάς έπαιξε ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίστηκε η Έλεν Μίρεν και είπε: «Ο κινηματογράφος στα καλύτερά του κάνει αυτό που έκανε αβίαστα η Αυτή Μεγαλειότητα μάς φέρνει κοντά και μας ενώνει μέσα από μια ιστορία. Μεγαλειοτάτη, ήσασταν το κορυφαίο αστέρι του έθνους μας».
Και πρόσθεσε: «Η σχέση των BAFTA με τη Μεγαλειοτάτη είναι πολύχρονη και τα BAFTA δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα χωρίς τη στήριξή της. Το 1953, την τηλεοπτική μετάδοση της στέψης της, την είδε όλος ο κόσμος και από εκείνη τη στιγμή, ήταν αδιαμφισβήτητα η πρωταγωνίστρια του έθνους μας. Αλλά ήταν μυστηριώδης σαν πρωταγωνίστρια του βωβού κινηματογράφου».

Επίσης, η 77χρονη ηθοποιός, που ως «Ελισάβετ» στην ταινία «Η Βασίλισσα» κέρδισε το 2006 BAFTA και Όσκαρ, αναφέρθηκε επίσης στην μακρόχρονη σχέση που είχε η βασίλισσα με τους ηθοποιούς σε όλο τον κόσμο. «Ήταν στην πρώτη σειρά για όλα» σημείωσε.
Τα λόγια της έκαναν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να συγκινηθεί. Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος η κάμερα τσάκωσε τον διάδοχο του θρόνου με δάκρυα στα μάτια. Συγκινημένη ήταν και η σύζυγός του, η Κέιτ Μίντλετον.
Dame Helen Mirren pays tribute to Her Majesty Queen Elizabeth II at the #EEBAFTAs. #BritBox pic.twitter.com/9ECnpaOYxY
— BritBoxUS (@BritBox_US) February 19, 2023
- Κίνα: Κυρώσεις σε αμερικάνικες εταιρείες άμυνας λόγω πωλήσεων όπλων στην Ταϊβάν
- Κυβέρνηση που φάσκει και αντιφάσκει στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Όταν οι Judas Priest κατηγορήθηκαν ότι ώθησαν δύο θαυμαστές τους να αυτοκτονήσουν
- «Ζύγιζε μόλις 9 κιλά» – Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο του 3χρονου στην Αλεξανδρούπολη
- O Τζόλης νίκησε τον Καρέτσα (5-3) και έγινε 4ος σε ασίστ στον κόσμο το 2025!
- Καλάβρυτα: Αμαξοστοιχία σταμάτησε για να βοηθήσει ορειβάτες – Με καρδιακά προβλήματα ο ένας
- Ισραήλ: Δύο νεκροί μετά από επίθεση Παλαιστίνιου – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
- Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και έμπαινε σε σπίτια στη Δράμα – Μέλος της συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442