Πολιτική Προστασία: Προσπάθεια εξαπάτησης με παραπλανητικό sms
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστούν την προσοχή των πολιτών για sms απάτη που διακινείται τις τελευταίες ώρες
Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν αναφορές για μαζική αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό (SMS) που εμφανίζει ως αποστολέα το όνομα CIVILPROTEC και περιέχει παραπλανητικό περιεχόμενο περί δήθεν προσωρινής αναστολής χρεωστικής κάρτας του παραλήπτη.
Από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με το εν λόγω μήνυμα, το οποίο προφανώς εμπίπτει στην κατηγορία παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου smishing (SMS phishing).
Όπως επισημαίνεται έχουν προβεί ήδη σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές και εφιστούν την προσοχή στους πολίτες που ενδεχομένως λάβουν το εν λόγω μήνυμα να το διαγράψουν αμέσως και σε κάθε περίπτωση να μην πατήσουν στο σύνδεσμο (link) που περιέχει.
- Καλά Χριστούγεννα στις κυρίες, τους κυρίους και τους Αγιοβασίληδες του μόχθου
- Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει δήμος της Κρήτης
- Πότε έμαθε ο άνθρωπος να ανάβει φωτιά; Τουλάχιστον 400.000 χρόνια πριν τον Προμηθέα
- Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό έκλεισε ο Ροντινέι: Ο «πολεμιστής» που αγαπήθηκε όσο λίγοι
- Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στις ΗΠΑ – Λίστα με εχθρούς του έθνους καταρτίζει το FBI
- Γιατί ένας δισεκατομμυριούχος CEO πιστεύει πως η Gen Z σκέφτεται ήδη την συνταξιοδότηση;
- Με Ελ Κααμπί το Μαρόκο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (pic)
- Συντάξεις: Νωρίτερα η καταβολή του μηνός Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442