Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φτάνοντας στα… άκρα

Φτάνοντας στα… άκρα

Ο Κανός έδωσε... πλάτος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, είχε δοκάρι και εξαιρετική ασίστ, ικανοποιώντας τον Μίτσελ με την απόδοσή του

Ο Ολυμπιακός έκανε την  δουλειά που έπρεπε στη Λαμία κατακτώντας τη νίκη με 3-0 και δεν χωρά αμφιβολία πως όλα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του λιμανιού από το γκολ που πέτυχε ο Σαμασέκου ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ήταν πράγματι κομβικό το σημείο που βρήκε γκολ ο Ολυμπιακός, καθώς όλα έγιναν πιο εύκολα για τους πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα άλλωστε που οι ερυθρόλευκοι απέδωσαν πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το πρώτο.

Κι αυτό το επισήμανε πρώτος ο προπονητής του Ολυμπιακού, εκφράζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ικανοποίηση του για την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας του στο δεύτερο 45λεπτο.

Γίνεται βεβαίως αντιληπτό πως (σχεδόν) όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Σέρτζι Κανός, τον οποίο ο Μίτσελ επέλεξε να χρησιμοποιήσει στη βασική εντεκάδα των ερυθρόλευκων.

Αν μη τι άλλο, ο Ισπανός τεχνικός δικαιώθηκε με την επιλογή του γιατί ο Κανός βοήθησε σημαντικά τους πειραιώτες με την απόδοσή του.

Ήταν ξεκάθαρο πως οι πειραιώτες έδωσαν… πλάτος στο παιχνίδι τους παίζοντας με τον Κανός και η παρουσία του Ισπανού έδωσε έναν έξτρα πόλο επιθετικής δημιουργίας από τα άκρα.

Είναι λοιπόν σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Κανός έδωσε συνέχεια στην καλή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας, όταν είχε σκοράρει και κερδίσει πέναλτι εναντίον του Παναιτωλικού.

Κι εδώ θα πρέπει να εστιάσουμε σε στιγμές που ο Κανός έδειξε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του.

Ήταν ένας εξτρέμ που πάτησε την περιοχή της Λαμίας, απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις έχοντας μάλιστα και δοκάρι σε δυνατό σουτ, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα τριάντα μέτρων στον Μπακαμπού στη φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού.

Ο Κανός έστειλε ένα ακόμα θετικό μήνυμα με την εμφάνιση που έκανε στο γήπεδο της Λαμίας και μάλιστα σε αγωνιστικό χώρο που δεν υπάρχουν λόγια να τον χαρακτηρίσεις.

Είναι πραγματικά ν’ απορεί κάποιος με την εικόνα αυτή καθώς καμιά ομάδα δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο σε τέτοιο χορτάρι.

Ο Μίτσελ στάθηκε, όπως προαναφέραμε, στην σημαντική βελτίωση που είχε η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο και είχε δίκιο.

Η αλήθεια είναι πως ο Ισπανός έβαλε πολλές φωνές στους παίκτες του στα πρώτα 20-30 λεπτά του αγώνα, καθώς διέκρινε λάθη που επέτρεψαν στην ομάδα της Λαμίας να γίνει απειλητική σε μια – δυο φάσεις και ειδικότερα στο ξεκίνημα του ματς με το δοκάρι του Τζανδάρη.

Οι φωνές του Μίτσελ πάντως έπιασαν τόπο και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη με 3-0, έχοντας τρία δοκάρια και τέσσερις ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ.

Ήταν επίσης σημαντικό για την ψυχολογία του Σαμασέκου ότι κατάφερε να σκοράρει, καθώς ο ερυθρόλευκος μέσος είχε την ατυχία με το αυτογκόλ στο παιχνίδι Κυπέλου με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το γκολ λοιπόν που πέτυχε σήμερα ο Αφρικανός μεσοαμυντικός ήταν ότι καλύτερο για να ανακτήσει πόντους αυτοπεποίθησης.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024