Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου από τον Καραλή στο επί κοντώ

Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου από τον Καραλή στο επί κοντώ

Μια εξαιρετική επίδοση σημείωσε στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ ξεπέρασε τα 5,86μ. και κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης με5,85 μ., ενώ είναι και ο τρίτος καλύτερος άλτης για φέτος στην Ευρώπη.

Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού ξεσήκωσε τους θεατές που βρέθηκαν στο ΣΕΦ με μια εντυπωσιακή αγωνιστική εμφάνιση και έδειξε ότι είναι έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο 24χρονος πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα με επιτυχημένα άλματα στα 5,30μ., 5,40μ., 5,50μ. πέρασε τα 5,65μ. με τη δεύτερη, τα 5,72μ. με την τρίτη και τα 5,86μ. με τη δεύτερη προσπάθεια.

Στη συνέχεια ο αθλητής του Χάρη Καραλή επιχείρησε να ξεπεράσει εκ νέου το ρεκόρ βάζοντας τον πήχη στα 5,92 μ., άλμα που έδειξε ότι δεν είναι μακριά παρότι σήμερα απέτυχε να περάσει δύο φορές.

«Είναι το σπίτι μου»

«Το ΣΕΦ είναι το σπίτι μου. Όποτε έρχομαι να αγωνιστώ η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος είναι εντυπωσιακή και σήμερα έκανα επιτέλους το Πανελλήνιο ρεκόρ που πάντα ήθελα να κάνω”, είπε αρχικά ο Καραλής και συνέχισε απατώντας στο εάν ανησύχησε από τις τελευταίες εμφανίσεις σε Καρλσρούη, Τορούν και Ουψάλα Εγώ και ο προπονητής μου ήμασταν σίγουροι ότι από μικρές ατέλειες δεν βγήκαν τα ύψη. Σήμερα στο ΣΕΦ ήρθαμε με στάνταρ κοντάρια και λαβές και διάφορα άλλα τεχνικά θέματα που λύσαμε και βγήκε το μεγάλο ρεκόρ. Και τα 5,92 μ. ήταν πολύ κοντά, αλλά κουράστηκα γιατί έκανα πολλές προσπάθειες. Τα 5,92 μ. είναι ένα ύψος που το έχω. Τα 5,85 μ. είναι ύψος μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση. Ελπίζω να κάνω μια τέτοια εμφάνιση και στην Κωνσταντινούπολη».

Πέρα από το ρεκόρ το επόμενο σημαντικότερο που συνέβη σήμερα στον αγώνα του Καραλή ήταν ότι το ευχαριστήθηκε και πέρασε όμορφα: «Είμαι άνθρωπος που όταν ευχαριστιέμαι τον αγώνα βγαίνουν και οι μεγάλες επιδόσεις. Και σίγουρα θα ευχαριστηθώ και τους επόμενους αγώνες που θα έρθουν».

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα κάνει το τελευταίο του τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης στο μίτινγκ του Ζάγκρεμπ την ερχόμενη Τρίτη.

Το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ πήρε ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) με άλμα στα 5,40 μ. και στην τρίτη θέση ήταν ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) με 5,30 μέτρα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024