Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι σε Διάσκεψη Μονάχου: «Ο Γολιάθ έχει ήδη αρχίσει να 'χάνει το έδαφος του' και σίγουρα θα ηττηθεί φέτος»

Ζελένσκι σε Διάσκεψη Μονάχου: «Ο Γολιάθ έχει ήδη αρχίσει να ‘χάνει το έδαφος του’ και σίγουρα θα ηττηθεί φέτος»

Ο Ουκρανός πρόεδρος μέσω της παρομοίωσης άφησε ξεκάθαρες αιχμές πως φέτος η Ρωσία θα είναι η ηττημένη του πολέμου

Ομιλία έδωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Μιλώντας στα αγγλικά παρομοίασε τον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας με την μάχη του Γολιάθ και του Δαυίδ.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως το Κίεβο «δεν έχει ακόμη τη σφεντόνα του Δαυίδ από το Ισραήλ».

«Ο Γολιάθ έχει ήδη αρχίσει να ‘χάνει το έδαφος του’ και σίγουρα θα ηττηθεί φέτος», υποστήριξε ο Ζελένσκι προτρέποντας τους Συμμάχους να διασφαλίσουν ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη νίκη μας».

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, επειδή χρειάζεται στρατιωτικό εξοπλισμό για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.

Παράλληλα εξήρε τη σημασία της επιτάχυνσης των δυτικών παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, «γιατί από την ταχύτητα εξαρτώνται οι ζωές».

«Ενώ οι σύμμαχοι της Ουκρανίας συζητούν για προμήθειες δεξαμενών, το Κρεμλίνο σκέφτεται τρόπους να «πνίξει» τη Μολδαβία… είναι προφανές πως ο Πούτιν δεν θα σταματήσει μόνο στην Ουκρανία», τόνισε ο επικεφαλής της Ουκρανίας επισημαίνοντας ότι: «Ενώ η ΕΕ ‘έστρεψε’ τις συνομιλίες για τη διεύρυνση του μπλοκ, η ρωσική πολιτική γίνεται πιο καταστροφική και επιθετική. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και το Κίεβο είναι ήδη ενωμένο με την ευρωπαϊκή οικονομία, την επιμελητεία και την ενέργεια».

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα συνεχίσει την επίθεση. «Κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει τι κάνει ο Πούτιν. Αλλά φοβάται να μην εξευτελιστεί και στο εσωτερικό της χώρας του», πρόσθεσε, ενώ αξιολόγησε ως μάλλον απίθανη την άμεση εμπλοκή της Λευκορωσίας στον πόλεμο. 

«Οι περισσότεροι Λευκορώσοι δεν θέλουν να πολεμήσουν τους Ουκρανούς. Θα ήταν μεγάλο λάθος για τον Λουκασένκο – δεν έχει ούτε αρκετές δυνάμεις ούτε πόρους. Αν μας επιτεθούν, οι στρατιώτες θα πεθάνουν», κατέληξε.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024