Προβλέπεται πως θα ταλαιπωρηθούν περίπου 300.000 επιβάτες

Σε τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία αναμένεται να μπουν σήμερα περίπου 300.000 επιβάτες αεροπορικών πτήσεων των αεροδρομίων της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 2.300 πτήσεις προβλέπεται να ακυρωθούν σήμερα Παρασκευή (17/2) λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει κηρύξει η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di για τους δημοσίους υπαλλήλους, το προσωπικό εδάφους και το προσωπικό ασφαλείας από το βράδυ της Πέμπτης (16/2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Lufthansa: Μετά την βλάβη, έρχονται οι απεργίες...

Οι πτήσεις είτε θα ακυρωθούν, είτε θα έχουν τεράστιες καθυστερήσεις.

Στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης, του Μονάχου, της Στουτγάρδης, του Αμβούργου, του Ντόρτμουντ, του Ανόβερου και της Βρέμης τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από χθες τη νύχτα, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν πολλοί εργαζόμενοι στη νυχτερινή βάρδια, η οποία αρχίζει στις 21:00 ή τις 22:00.

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της Lufthansa

Στα περισσότερα από τα μεγάλα αεροδρόμια οι πτήσεις έχουν σήμερα σχεδόν σταματήσει, ενώ η Lufthansa έχει ήδη ακυρώσει όλες τις πτήσεις της – συνολικά 1.300 – στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης και του Μονάχου.

Προκειμένου να μετριαστεί η ταλαιπωρία των επιβατών, ορισμένες πτήσεις εκτρέπονται σε γειτονικά αεροδρόμια που δεν επηρεάζονται από την απεργία, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια κάποιοι επιβάτες να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς.

Κανονικά οι πτήσεις των κυβερνητικών αεροσκαφών

Η απεργία συμπίπτει με την έναρξη σήμερα της Διεθνούς Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 45 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, εκατοντάδες πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο και τις επιχειρήσεις.

Όπως διευκρινίστηκε από τη διοργάνωση, οι πτήσεις των κυβερνητικών αεροσκαφών θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο Μόναχο, ωστόσο τεράστια προβλήματα έχουν προκληθεί με τη μετακίνηση των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Τουλάχιστον 700 απογειώσεις και προσγειώσεις ήταν προγραμματισμένες για σήμερα στο Μόναχο.

«Η Ver.di ξεπερνά εδώ τελείως και φέρνει τη σύγκρουση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις πλάτες των επιβατών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας Αεροπλοΐας BDL και επικεφαλής του αεροδρομίου του Μονάχου Γιοστ Λάμερς, ενώ η Ένωση Αεροδρομίων ADV σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «οι επιβάτες γίνονται μπαλάκι στην απεργιακή τακτική της Ver.di».

«Οι εργαζόμενοι ασκούν από κοινού πίεση στους εργοδότες τους επειδή δεν έχουν επιτευχθεί αποτελέσματα από τις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις», απάντησε η αναπληρώτρια πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Κριστίνε Μπέλε και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν από τώρα μέτρα, με αύξηση του προσωπικού, υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, προκειμένου να μην επαναληφθούν το καλοκαίρι οι σκηνές χάους της θερινής περιόδου του 2022.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr