Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ψήφισμα για αποστολή μαχητικών στην Ουκρανία

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ψήφισμα για αποστολή μαχητικών στην Ουκρανία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα μη δεσμευτικο ψήφισμα για την αποστολή μαχητικών στην Ουκρανία.

Αλλάζουν στάση οι Ευρωπαίοι για την αποστολή μαχητικών τζετ στην Ουκρανία. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν έντονα την επιθετικότητα της Μόσχας και επαναλαμβάνουν την ακλόνητη αλληλεγγύη τους προς τον λαό και την ηγεσία της Ουκρανίας.

Ακόμη, επιβεβαιώνουν την υποστήριξή τους για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για όσο διάστημα είναι απαραίτητο και ζητούν να εξεταστεί σοβαρά η παράδοση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, κατάλληλων πυραυλικών συστημάτων και ουσιαστικών αυξήσεων στην παράδοση πυρομαχικών στο Κίεβο.

Η Ουκρανία δεν πρέπει μόνο να είναι σε θέση να αμυνθεί, αλλά και να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της διεθνώς αναγνωρισμένης επικράτειάς της.

Το δέκατο πακέτο κυρώσεων

Το ψήφισμα καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν το δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της έως τα τέλη Φεβρουαρίου και να διευρύνουν ουσιαστικά το πεδίο εφαρμογής του. Προτρέπει επίσης την ΕΕ, τα κράτη μέλη και τους συμμάχους τους να καταστήσουν τις ήδη ισχύουσες κυρώσεις πιο αποτελεσματικές και να λάβουν επείγοντα μέτρα για να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια παράκαμψης αυτών των περιοριστικών μέτρων.

Κοιτάζοντας το μέλλον, οι ευρωβουλευτές απαιτούν την ολοκλήρωση του νομικού καθεστώτος -που επιτρέπει τη δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχει παγώσει η ΕΕ. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση της χώρας και για την αποζημίωση των θυμάτων του πολέμου. Υπογραμμίζουν επίσης ότι, μόλις τελειώσει ο πόλεμος, η Ρωσία θα πρέπει να υποβληθεί στην καταβολή σοβαρών αποζημιώσεων για να συμβάλει ουσιαστικά στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Fake news το ψήφισμα των ευρωβουλευτών, λένε οι Ρώσοι

Από την πλευρά της, η ρωσική αποστολή στην ΕΕ, σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της, επέκρινε το ψήφισμα του κοινοβουλίου ως «παράδειγμα παραπληροφόρησης» που δεν υποστηρίζεται από «δεδομένα, γεγονότα ή αποδεικτικά στοιχεία».

«Προφανώς, το ψήφισμα έχει στόχο να παραπλανήσει σκόπιμα το ευρωπαϊκό κοινό και να προσπαθήσει να δικαιολογήσει την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλιμακώσει την ουκρανική σύγκρουση και να αυξήσει την πίεση των κυρώσεων στη χώρα μας», ανέφερε η αποστολή.

Σημειώνεται πως η Μόσχα αντιμετωπίζει συνεχείς διπλωματικές πιέσεις από την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τις δυνάμεις του να εισβάλουν στην Ουκρανία

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024