Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτισμός: Νέα πορεία των καλλιτεχνών σε ΣτΕ και Βουλή

Πολιτισμός: Νέα πορεία των καλλιτεχνών σε ΣτΕ και Βουλή

Νέοι καλλιτέχνες έκαναν την κηδεία του Πολιτισμού έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μια ακόμα διαμαρτυρία κατά των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση με το Προεδρικό Διάταγμα για τον Πολιτισμό έκαναν το πρωί της Παρασκευής οι καλλιτέχνες, οι οποίοι πραγματοποιούν νέα απεργία.

Σήμερα εκατοντάδες καλλιτέχνες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ) κατέθεσε αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Η ΠΟΘΑ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «τεράστιο κύμα συμπαράστασης στον αγώνα», ενώ ζητά την «τροποποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Προεδρικό Διάταγμα 85/22», καθώς και την ικανοποίηση των αιτημάτων για την υπαγωγή των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών, των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Επιπλέον, ζητά την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και την παροχή σίτισης, στέγασης και δωρεάν συγγραμμάτων στους σπουδαστές.

Κήδευσαν τον Πολιτισμό

Έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι καλλιτέχνες πραγματοποίησαν ένα δρώμενο προκειμένου να εκφράσουν την άρνησή τους στα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και θέλοντας να προδιαγράψουν την κατάληξη που θα έχει ο πολιτισμός στη χώρα μας.

Ειδικότερα, έκαναν την κηδεία του πολιτισμού έξω από το ΣτΕ, με αρκετούς νέους καλλιτέχνες να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο δρώμενο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024