
Κύπρος: «Κλείδωσε» η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.
Εξελίξεις υπάρχουν στην Κύπρο καθώς «κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης ανάμεσα στον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ κάτι που ίσως να φέρει κάποια κινητικότητα στο Κυπριακό, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.
Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Τατάρ
Υπενθυμίζεται πως την επόμενη της εκλογής του κ. Χριστοδουλίδη και συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου είχε υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες με πρωτοβουλία του κ. Τατάρ,
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο Τουρκοκύπριο ηγέτης συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του.
Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστουλίδης εξέφρασε συλλυπητήρια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και τις οικογένειες των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και διαβίβασε στον κ. Τατάρ την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως άλλωστε έχει ήδη εκφραστεί για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας χρειαστεί.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε με έμφαση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν είναι προς όφελος καμίας από τις δύο κοινότητες. Εξέφρασε ταυτόχρονα την ετοιμότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού.
Μάλιστα πριν τρεις ημέρες ο εκλεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε διαβιβάσει την ετοιμότητά του για συνάντηση με τον κ. Τατάρ το συντομότερο δυνατό, είτε πριν, είτε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τον ενημέρωσε ότι για αυτή την πρόθεσή του, θα ενημερώσει και επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη. Από την πλευρά του, ο Ερσίν Τατάρ, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Τελικά όπως ανακοινώθηκε η συνάντηση «κλείδωσε» για τις 23 Φεβρουαρίου και πριν ο Νίκος Χριστοδουλίσης αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Μαρτίου.
- Απάντηση του προέδρου της Κούβας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του και μελών της οικογένειας Κάστρο
- Βολιβία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται στήριξη στον δεξιό πρόεδρο – Μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτησή του
- Μεξικό: 4 αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γκερέρο
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε
- Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Κάρνεϊ σχεδιάζει μια συμμαχία χωρών που θα αντισταθούν στην προέλαση των μεγάλων της ΑΙ
