Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Η γιαγιά που πρόλαβε να ψηφίσει όλους τους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κύπρος: Η γιαγιά που πρόλαβε να ψηφίσει όλους τους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στο χωριό Τάλα της Κύπρου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η κα Αργυρή Αχιλλέως που πρόλαβε να ψηφίσει όλους τους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι συνταξιούχοι, οι ηλικιωμένοι, οι απόμαχοι της δουλειάς και του μόχθου, που σήμερα διαβιούν σε στέγες ηλικιωμένων και γηροκομεία στην Πάφο της Κύπρου και άλλοι στα σπίτια των παιδιών τους, μετέβησαν στις κάλπες για μια ακόμη φορά και με δηλώσεις τους αρκετοί από αυτούς έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

Θα ψηφίσει και στις επόμενες

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι γι’ αυτούς ιερό δικαίωμα. Και το ασκούν. Στο χωριό Τάλα άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η γηραιότερη ψηφοφόρος της εκλογικής περιφέρειας Πάφου και ενδεχομένως ολόκληρης της χώρας.

Η κα Αργυρή Αχιλλέως (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω) είναι 102 χρόνων και πρόλαβε να ψηφίσει όλους τους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι θα ψηφίσει και στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο 97χρονος Νίκος Χαραλάμπους, παρά τα χρόνια, φιλοξενείται σήμερα στο Γηροκομείο της Κισσόνεργας και συνεχίζει με το απόσταγμα της σοφίας του να δίνει μαθήματα ζωής, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να δώσουν το παρών τους στις εκλογές.

«Αιτήματα και ελπίδα»

«Οσο και αν το σωματικό γήρας μας απομονώνει από τον κοινωνικό ιστό και μας αδρανοποιεί, η τρίτη ηλικία πρέπει να ψηφίζει γιατί έχει και αυτή αιτήματα και ελπίδα», δήλωσε.

Δεν παραλείπει να στείλει και μηνύματα προς υποψηφίους και πολιτικούς γενικά.

«Η υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία αποτελεί υποχρέωση και απαραίτητη ενέργεια όλων και της ίδιας της κοινωνίας», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ, sigmalive.com

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024