Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Εν αναμονή δηλώσεων Μπάιντεν για τα UFO - Τα σενάρια για τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν

ΗΠΑ: Εν αναμονή δηλώσεων Μπάιντεν για τα UFO – Τα σενάρια για τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν

Ο αμερικανός πρόεδρος «δέχεται πιέσεις να μιλήσει» για την υπόθεση που έκανε τους Αμερικανούς να ξύνουν το κεφάλι.

Με την αμερικανική κοινή γνώμη να αναρωτιέται για την προέλευση των ιπτάμενων αντικειμένων που καταρρίφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται για τις πρώτες δηλώσεις, αναφέρουν την Πέμπτη αμερικανικά μέσα.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Reuters, η προεδρική ομιλία αναμένεται το απόγευμα, ώρα Ουάσιγκτον, μετά τις προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις του Μπάιντεν στο νοσοκομείο «Ουόλτερ Ριντ».

«Ο Μπάιντεν δέχεται πιέσεις από βουλευτές να μιλήσει πιο εκτενώς για τη διαμάχη σχετικά με τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που προβληματίζουν πολλούς Αμερικανούς» σχολιάζει το πρακτορείο.

Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να αναφερθεί στο κινεζικό αερόστατο που φέρεται να ήταν σχεδιασμένο για ηλεκτρονική κατασκοπεία και καταρρίφθηκε από αμερικανικό μαχητικό στις 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, το γιγάντιο αερόστατο, με ύψος 60 μέτρα, ήταν σχεδιασμένο για μετεωρολογική έρευνα.

Το περιστατικό επιδείνωσε απότομα τις αμερικανο-σινικές σχέσεις, όμως η υπόθεση που προβληματίζει περισσότερο το αμερικανικό κοινό είναι τα τρία UFO που καταρρίφθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου –πάνω από την Αλάσκα, τον Καναδά και τη λίμνη Χιουρόν του Μίσιγκαν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν πλέον να εννοηθεί ότι τα μυστηριώδη αντικείμενα μάλλον δεν ήταν συσκευές παρακολούθησης, αναφέρουν οι New York Times.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι τα τρία αντικείμενα δεν αποκλείεται να σχετίζονται με «εμπορικέ» ή «αβλαβείς» δραστηριότητες.

Ο αμερικανικός στρατός περισυνέλεξε το κινεζικό αερόστατο, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανασύρει το φορτίο από τον βυθό του Ατλαντικού (Reuters)

Αερόστατα ή drone το επικρατέστερο σενάριο

Αμερικανοί και καναδοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η ταυτότητα των τριών αντικειμένων δεν μπορεί να προσδιοριστεί πριν ανασυρθούν τα συντρίμμια τους.

Το αντικείμενο που καταρρίφθηκε το Σάββατο στην Αλάσκα έμοιαζε με αερόστατο και είχε μέγεθος αυτοκινήτου. Το δεύτερο ήταν «κυλινδρικό», ενώ το τρίτο, το πιο μυστηριώδες, είχε οκταγωνικό σχήμα με σχοινιά να προεξέχουν από τις άκρες.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι υπάρχουν πολλά ιπτάμενα αντικείμενα που δεν σχετίζονται με τον στρατό ή με εξωγήινους.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν εκατοντάδες, πιθανότατα κοντά στα 1.000, αερόστατα που απελευθερώνονται κάθε μέρα για μετεωρολογικές παρατηρήσεις» δήλωσε στο Reuters ο Ρέιμοντ Σο, καθηγητής ατμοσφαιρικής φυσικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Μετεωρολογικά αερόστατα χρησιμοποιούνται για μετρήσεις της κατεύθυνσης και της ταχύτητας του ανέμου, της ρύπανσης και άλλων παραμέτρων της ατμόσφαιρας.

Ποικίλουν σε διάμετρο, από μερικά μέτρα μέχρι το μέγεθος γηπέδου του τένις. Ορισμένα φτάνουν σε πολύ μεγάλο ύψος, έως 36 χιλιόμετρα, όπου τελικά σκάνε λόγω της χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης και πέφτουν με αλεξίπτωτο στο έδαφος.

Ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορούν να παραμένουν στον αέρα για εβδομάδες ή μήνες και να διανύουν αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων.

Μεγάλα μετεωρολογικά αερόστατα απελευθερώνονται συχνά από το Πόκερ Φλατ της Αλάσκα, δήλωσε ο Τζον Ουόλς, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Αλάσκα στο Φέιρμπανκς.

«Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα πεδίου που υλοποιείται αυτή τη στιγμή, οπότε αυτό δεν εξηγεί τι ήταν αυτό που καταρρίφθηκε» είπε.

Σε σχετικά μεγάλο ύψος, μέχρι τα 12.000 χιλιόμετρα, μπορούν να πετούν και ορισμένα μεγάλα ελικοφόρα drone, αν και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας απαγορεύει πτήσεις με καταναλωτικά drone σε ύψος άνω των 123 μέτρων.

Drone χρησιμοποιούνται ενίοτε για ερευνητικές αποστολές στην Ανταρκτική, οι πτήσεις τους όμως διαρκούν μόνο λίγες ώρες, σύμφωνα με τη NASA.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εντόπισαν αυτό τον αριθμό αντικειμένων σε λίγες ημέρες ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι τροποποιήθηκαν οι ρυθμίσεις των ραντάρ αεράμυνας ώστε να αναγνωρίζουν μικρά αντικείμενα που κινούνται με μικρή ταχύτητα.

O ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος ενημερώθηκε για την υπόθεση σε κλειστή συνεδρίαση την Τρίτη, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα τρία μυστηριώδη αντικείμενα δεν διαφέρουν από τα εκατοντάδες συνηθισμένα αντικείμενα στα οποία αναφέρονταν παλαιότερες εκθέσεις.

«Στα 65 χρόνια της NORAD (Διοίκηση Άμυνας Αεροδιαστήματος Βορείου Αμερικής) δεν είχαμε καταρρίψει ποτέ τίποτα. Σε μια εβδομάδα κατέρριψαν τρία» είπε.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024