Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομάδα Χόρχε: Το BFMTV «έκοψε» παρουσιαστή εν μέσω του σκανδάλου

Ομάδα Χόρχε: Το BFMTV «έκοψε» παρουσιαστή εν μέσω του σκανδάλου

Ο Rachid M'Barki, ένας από τους μακροβιότερους παρουσιαστές του καναλιού, τέθηκε σε αναστολή κατά τη διάρκεια έρευνας για την «Ομάδα Χόρχε»

Το πιο δημοφιλές ειδησεογραφικό κανάλι της Γαλλίας, το 24ωρο BFMTV, ανέστειλε έναν από τους μακροβιότερους παρουσιαστές του και ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για μια σειρά ειδήσεων που φέρεται να συνδέονται με μια ισραηλινή μονάδα παραπληροφόρησης «Ομάδα Χόρχε».

Δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση, αλλά, μεταξύ των διακόσιων πενήντα δημοσιογράφων του BFMTV, η πληροφορία διαδόθηκε πολύ γρήγορα.

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ο Rachid M’Barki, παρουσιαστής του «Journal de la nuit» του 24ωρου καναλιού, δεν βγήκε στον αέρα μετά από εντολή της διοίκησης. Ο M’Barki, ιστορικό πρόσωπο του BFMTV, διατηρεί τον μισθό του, εν αναμονή των αποτελεσμάτων εσωτερικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Monde, φέρεται να μετέδωσε, σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, θέματα που δεν είχαν επικυρωθεί από τον αρχισυντάκτη του καναλιού, πιθανώς για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει πληρωθεί και ισχυρίζεται ότι έχει «περάσει» αυτά τα θέματα μόνο για να προσφέρει υπηρεσίες σε έναν γνωστό του, τον Jean-Pierre Duthion, έναν Γάλλο μεσάζοντα που ειδικεύεται σε εκστρατείες επιρροής.

Η «Ομάδα Χόρχε» πουλά υπηρεσίες hacking και παραπληροφόρησης σε πολιτικούς και εταιρικούς πελάτες που θέλουν να διεξάγουν μυστικές εκστρατείες επιρροής. Η ομάδα αποκαλύφθηκε από τον Guardian και μια διεθνή κοινοπραξία δημοσιογράφων με επικεφαλής τον γαλλικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Forbidden Stories.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024