Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χέβι μέταλ εναντίον 610 εκατ. ευρώ

Χέβι μέταλ εναντίον 610 εκατ. ευρώ

Η Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει στην έδρα της την Τσέλσι, για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια μάχη... συμμαθητών. Από την άλλη, ακόμη μια «πρώτη» μονομαχία, μεταξύ Μπριζ και Μπενφίκα

Το χέβι μέταλ επιστρέφει στο Βεστφάλεν προσαρμοσμένο στην εκδοχή του Εντιν Τέρζιτς, ο οποίος έζησε από πρώτο χέρι, ως σκάουτ και προπονητής των νέων, το αυθεντικό ποδοσφαιρικό χέβι μέταλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Οι Κιτρινόμαυροι υποδέχονται απόψε τη σπάταλη Τσέλσι, η οποία δαπάνησε 610 εκατ. ευρώ σε μία σεζόν για να ενισχυθεί αλλά τα αποτελέσματά της στην Πρέμιερ Λιγκ εξακολουθούν να είναι απογοητευτικά.

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται σε επίσημη διοργάνωση, ωστόσο οι δύο προπονητές, ο Τέρζιτς και ο Γκρέιαμ Πότερ, γνωρίζονται από τις ημέρες που κάθονταν στα ίδια θρανία για το δίπλωμα προπονητικής της UEFA.

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ αποκάλυψε πως βρίσκονται σε συχνή επαφή και ανυπομονεί να τον συναντήσει απόψε.

Για τις πολυδάπανες μεταγραφές και τους πολλούς αστέρες που έχουν συγκεντρωθεί στο Στάμφορντ Μπριτζ ο Τέρζιτς επικεντρώνεται στο γεγονός ότι με τέτοιο ρόστερ είναι δύσκολο να γνωρίζει ποια ενδεκάδα θα κατεβάσει ο φίλος του. «Προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αλλά θέλουμε να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας. Θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι».

Στόχος της γερμανικής ομάδας είναι η νίκη στο Βεστφάλεν για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά στον επαναληπτικό του Λονδίνου. Η Ντόρτμουντ μαζί με την Ουνιόν είναι οι μοναδικές ομάδες που μετρούν μόνο νίκες μετά την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα και φυσικά η αυτοπεποίθησή της βρίσκεται στα ύψη.

«Θα δούμε αν είναι η τέλεια στιγμή. Βρισκόμαστε σε μια πολύ επιτυχημένη φάση. Αλλά δεν είμαστε ακόμα 100% εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Η καλή φόρμα δεν είναι αρκετή. Αύριο (απόψε) θα ξεκινήσουμε από το μηδέν».

Το ντεμπούτο του Αλέ

Ο Μουκόκο έχει τεθεί νοκάουτ για τις επόμενες έξι εβδομάδες και το βάρος της επίθεσης θα πέσει στον Σεμπαστιάν Αλέ που θα κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

«Σημαίνει πολλά που επιστρέφω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σκέφτεσαι όλη τη δουλειά που έχεις κάνει και καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι σε καλή κατάσταση. Αισθάνομαι τυχερός, χαρούμενος, ικανοποιημένος και πραγματικά ανυπομονώ να παίξω», δήλωσε ο Ιβοριανός.

Πιθανόν να αγωνιστεί κάποια λεπτά και ο 18χρονος Αγγλος Τζέιμι Μπινόου – Γκίτενς, η νέα μεγάλη ανακάλυψη της Ντόρτμουντ στις αγγλικές ακαδημίες.

Σε άλλη συνέντευξή του στην «Τέλεγκραφ» ο Τέρζιτς αναφέρθηκε στο μεγάλο αστέρι της ομάδας του, τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, τον οποίο βολιδοσκοπούν οι Ρεάλ και Λίβερπουλ. Μεταξύ άλλων είπε πως είναι ο γηραιότερος 19χρονος που έχει συναντήσει ποτέ. «Είναι εκπληκτικός. Πολύ πεινασμένος, θέλει να μαθαίνει, θέλει να προσαρμόζεται… Θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο την επόμενη δεκαετία». Επισήμως η Τσέλσι δεν ενδιαφέρεται για τον Μπέλιγχαμ, αλλά με τη φόρα που έχει πάρει στις μεταγραφές όλα είναι πιθανά.

Παρά τα αρνητικά σχόλια που ακολουθούν τους Μπλε για τη μεταγραφική τους πολιτική, ο ακραίος αμυντικός τους Ρις Τζέιμς πιστεύει πως η ομάδα του θα γίνει μία από τις καλύτερες στον κόσμο. «Θεωρώ πως δεν υπάρχει τρόπαιο που δεν μπορούμε να κατακτήσουμε. Οταν θα αρχίσουμε να παίζουμε όλοι μαζί περισσότερο καιρό και αποκτήσουμε εμπειρία, θα γίνουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο». Προς το παρόν η Τσέλσι παλεύει να εξασφαλίσει θέση στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Με όπλο την άμυνα

Στο άλλο αποψινό παιχνίδι η Μπριζ θα αντιμετωπίσει επίσης για πρώτη φορά την Μπενφίκα. Η βελγική ομάδα ανήκει στις ομάδες που επηρεάστηκαν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εχει πετύχει μόλις μία νίκη στις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις της, ενώ και η παράδοσή της με πορτογαλικές ομάδες δεν είναι καλή – τέσσερις ήττες σε πέντε ματς. Μεγάλο της όπλο είναι η άμυνά της και το απέδειξε στους ομίλους όταν κράτησε το «μηδέν» σε πέντε αγώνες – η μοναδική που το κατάφερε.

Η Μπενφίκα είναι κι αυτή λαβωμένη λόγω του αποκλεισμού της από την Μπράγκα στο Κύπελλο. Εκτός έδρας παραμένει αήττητη στην Ευρώπη από τον Αύγουστο του 2021, ενώ έχει μόλις μία ήττα παθητικό από βελγική ομάδα σε 14 αναμετρήσεις.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024