Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Αντεπίθεση με κοινωνική ατζέντα

ΠΑΣΟΚ: Αντεπίθεση με κοινωνική ατζέντα

Νέα παρέμβαση για τους πλειστηριασμούς έκανε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συζήτησε την πρότασή του με εκπροσώπους δανειοληπτών και καταναλωτών

Την εικόνα ενός κόμματος που δεν επηρεάζεται από την πόλωση και τις μεταγραφικές επιθέσεις έδωσε χθες από το Μενίδι ο Νίκος Ανδρουλάκης – προτάσσοντας τη συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης και το διαφορετικό της ήθος διακυβέρνησης που υπηρετεί ως τα κύρια χαρακτηριστικά της προεκλογικής της καμπάνιας.

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξειδίκευσε και το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, κάνοντας ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους αγρότες και τις νεότερες γενιές: «Θέλουμε να είμαστε η φωνή και η συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών που δεν συμβιβάζεται με τις υποκλοπές, του δημοκρατικού λαού που θέλει μια Ελλάδα με διαφάνεια και αξιοκρατία (…)

Η δίκη μας όχθη είναι η όχθη του καθήκοντος και της συνέπειας» ανέφερε ο Ανδρουλάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, που θα αποτελέσει το βασικό αφήγημα του κόμματος στον δρόμο προς τις κάλπες της απλής αναλογικής, η Χαριλάου Τρικούπη «σηκώνει» ιδιαίτερα το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, θυμίζοντας τον νόμο Κατσέλη του 2010 και ζητώντας επί της ουσίας την επαναφορά του, με επικαιροποιημένα στοιχεία – αυτήν τη θέση συζήτησε χθες ο Ανδρουλάκης και με εκπροσώπους δανειοληπτών και καταναλωτών , με τους οποίους συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή.

Πώς αιτιολογείται η «απέναντι όχθη από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ»; Η κριτική που έκανε και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης, αλλά και που γίνεται όλο το προηγούμενο διάστημα από τα κεντροαριστερά στελέχη που τοποθετούνται δημόσια, αφορά τη νοοτροπία της διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτελεί και τον βασικό λόγο που ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει, μέχρι την ημέρα των εκλογών, να χαρακτηρίζεται «διμέτωπος».

Ο Ανδρουλάκης αποδίδει ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση για «αλαζονικό καθεστωτισμό χωρίς καμία μεταρρυθμιστική πνοή», για ένα επιτελικό κράτος που «αποδείχτηκε μια καλοκουρδισμένη μηχανή για την εξυπηρέτηση της εγχώριας ολιγαρχίας», αλλά και τη «σπατάλη» του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την επιλογή του… Πόντιου Πιλάτου στο ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη, την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων με τις ΗΠΑ του Τραμπ και «γκεμπελικές» επιθέσεις εναντίον του ίδιου, με τα υπονοούμενα περί εκβιασμού του. «Η προσπάθειά μας γίνεται για να έχετε μια προοδευτική επιλογή χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς συμβιβασμούς» σχολίασε χαρακτηριστικά στο Μενίδι, θέτοντας και τον απώτερο στόχο του κόμματος για επαναφορά στον έναν εκ των δύο πόλων του δικομματισμού.

Πυρά σε ΝΔ για τις μεταγραφές

Απαντώντας στις γαλάζιες μεταγραφές, ο Ανδρουλάκης μίλησε σε αυστηρό ύφος: «Θέλουν να μας πείσουν ότι το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί (…) Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι γραφείο εύρεσης εργασίας. Καλό τους ταξίδι» επεσήμανε, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε το Μέγαρο Μαξίμου σε «ατελιέ φωτογραφιών».

Απαντώντας στα σενάρια συνεργασιών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως η πολιτική αυτονομία της παράταξης είναι δεδομένη: «Θα προχωρήσουμε αυτόνομοι όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος. Η δική μας πορεία είναι του προσκηνίου, όχι του παρασκηνίου. Είναι κρυστάλλινη και διαφανής» τόνισε, ζητώντας ανατροπή των συσχετισμών.

Το τρίπτυχο των μετεκλογικών συνεργασιών για το ΠΑΣΟΚ είναι «ισχυρό ποσοστό – σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή – συγκλίσεις πάνω στο πρόγραμμα του κόμματος», δηλαδή πάνω σε δέκα προτεραιότητες που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πολύ συγκεκριμένες και θα δοθούν σε λίγο καιρό κωδικοποιημένες στην δημοσιότητα – κι αυτό ενώ το ζήτημα του προσώπου του Πρωθυπουργού παραμένει ανοιχτό στο τραπέζι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024