Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Φώτης Σιώτας μιλάει στο in για τον έρωτα, τον ρομαντισμό και την μουσική

Ο Φώτης Σιώτας μιλάει στο in για τον έρωτα, τον ρομαντισμό και την μουσική

O Φώτης Σιώτας απόψε στο Άλσος

Ο Φώτης Σιώτας είναι από τους μουσικούς που γνωρίζεις πολλά χρόνια μέσα από τις συνεργασίες τους και χαίρεσαι κάθε φορά που τον απολαμβάνεις στη σκηνή.

Η πορεία του δίπλα στον Σωκράτη Μάλαμα τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό και οι δικές του συνθέσεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που ξέραμε.

Ο Φώτης Σιώτας είναι σπουδαίος καλλιτέχνες, με πολύ ταλέντο και συνέπεια σε αυτό που αγαπάει.

Ο μουσικός μαζί με τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και τον Βαγγέλη Στεφανόπουλο, ερωτευμένοι με την δουλειά τους και ο ένας με τον άλλο, προσομοιώνουν  την τρέλα, την ανασφάλεια και τον πειρασμό του σκιρτήματος στο Θέατρο Άλσος την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:00.

Ο Φώτης Σιώτας μίλησε στο in για την καριέρα του και αυτή την ξεχωριστή βραδιά

Τι θα δούμε στο Ρεσιτάλ που ετοιμάζετε για τις 14 Φεβρουαρίου;

Ο τίτλος της παράστασης είναι «Σπουδές πάνω στο φλέγον ζήτημα του έρωτα». Μέσα από τα τραγούδια και την κωμωδία περνάμε από τα στάδια μιας ερωτικής σχέσης. Το φλερτ, τα «μέλια», η πρώτη περίοδος του ενθουσιασμού δηλαδή, η ρουτίνα, ο χωρισμός, η αγάπη που γίνεται μίσος σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και η αμήχανη στάση που έχουμε απέναντι σ’ αυτόν τον Άγιο. Δεν θα έλεγα ότι τον έχουμε τιμήσει αλλά θα σχολιάσουμε διάφορα και η επέτειος θα είναι αφορμή για να πούμε τα δικά μας.

Ποια είναι η σχέση σου με τον ρομαντικό;

Υπάρχει στη ζωή μου σε κάποιες στιγμές, το θέλω. Κουβαλά μια αγνότητα, μια παιδικότητα που με ταξιδεύει. Ειδικά όταν διαχέεται σε στιγμές που δεν ταυτίζονται με τον έρωτα αλλά με άλλες έννοιες όπως η φιλία και η δημιουργικότητα

Γιατί επέλεξες να μάθεις βιολί;

Σε μικρή ηλικία είδα και άκουσα κάποιον να παίζει βιολί μπροστά μου και αυτό ήταν.

Πώς και δεν σε κέρδισε η κλασική μουσική;

Μου αρέσει η κλασική μουσική, αλλά ήθελα να γνωρίσω, να παίξω και να πειραματιστώ με μουσικές έξω από τη φόρμα. Επίσης ο δρόμος της κλασικής μουσικής είναι μοναχικός και πολύ απαιτητικός. Δεν είχα την υπομονή, το σθένος και το κίνητρο να τον περπατήσω. Το μυαλό μου με πήγαινε βόλτες «γενικώς».

Παίζεις χρόνια μουσική με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα, πώς κρίνεις την τεράστια απήχηση που έχουν τα τελευταία χρόνια οι συναυλίες τους;

Είναι μια γιορτή οι συναυλίες τους. Έχουν οι ίδιοι το χάρισμα να απευθύνονται με μεγάλη απλότητα και ειλικρίνεια και τα τραγούδια τους έχουν μεγάλη δυναμική.

Η δική σου τραγουδοποιία απέχει πολύ από το ύφος που σε έχουμε συνηθίζει να παίζεις. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;

Δεν ξέρω αν είναι έτσι ακριβώς. Νομίζω ότι αποτελείται από τα υλικά που παίζω και με απασχολούν εδώ και αρκετά χρόνια. Το γεγονός ότι έχω παίξει με πολλούς δημιουργούς πολλές και διαφορετικές μουσικές, δίνει την εντύπωση ότι ψάχνω κάτι καινούργιο τώρα που γράφω τραγούδια. Είναι πράγματα που έχω μέσα μου και αποτυπώνονται κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την εποχή και την διάθεση μου.

Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που έχεις βιώσει σε live;

Μια συναυλία μπορεί να είναι μοναδική όταν η σχέση με τον κόσμο είναι πηγαία «απευθείας σύνδεση». Είτε είναι μέσα από τον χορό και το πάρτυ είτε μέσα από μια κατανυκτική ακρόαση. Τότε η μουσική σε γεμίζει σε μετακινεί.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024