Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καραμανλής: Η Ελλάδα κόμβος εφοδιαστικής αλυσίδας

Καραμανλής: Η Ελλάδα κόμβος εφοδιαστικής αλυσίδας

Η σημασία συμμετοχής στο αναθεωρημένο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Στη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο νέο Ευρωπαϊκό Διάδρομο Μεταφορών Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου, αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του σε διεθνές συνέδριο στην Πολωνία με θέμα «Αναδιαμόρφωση των αλυσίδων εφοδιαστικής υπό τη νέα πολιτική μεταφορών για την ανάπτυξη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (Redefinition of logistics chains in the new TEN-T transport policy).

Ο κ. Καραμανλής, τόνισε τις δυνατότητες και τη σημασία της Ελλάδας ως κόμβου για την εφοδιαστική αλυσίδα της ΝΑ Ευρώπης, επισημαίνοντας την ανάγκη αναδιαμόρφωσης των παραδοσιακών διαδρομών εμπορίου από την ΕΕ.

Ανάπτυξη δικτύων

«Η ΕΕ καλείται να διαμορφώσει μια νέα πολιτική για την ανάπτυξη των δικτύων της, στη σκιά της συνεχιζόμενης Ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σημειώνοντας πως «η Πολωνία και η Ελλάδα συμμετέχουν από κοινού στο νέο Ευρωπαϊκό Διάδρομο Μεταφορών Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου, ο οποίος, με την επέκτασή του προς την Ουκρανία, αποτελεί πρόκληση και μια ευκαιρία για το μέλλον».

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, συνδέει τις θαλάσσιες διεπαφές του Βορρά, της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου και σημείωσε ότι: «Αυτός ο διάδρομος, με την πλήρη ανάπτυξή του, έχει τη δυνατότητα να συνδέσει, μέσω σιδηροδρόμου, σημαντικά λιμάνια όπως ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη με το λιμάνι του Γκντάνσκ, στη Βαλτική Θάλασσα και το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα».

«Με αυτόν τον τρόπο, αναδιαμορφώνεται η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, καθιστώντας την Ελλάδα, στην πράξη, σταυροδρόμι Ευρώπης – Ασίας – Αφρικής», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Live Streaming: Oλυμπιακός Β’ – Παναθηναϊκός Β’

Παρακολουθήστε σε Live Streaming στις 16:00 την αναμέτρηση Oλυμπιακός Β’ – Παναθηναϊκός Β’ για την 5η αγωνιστική των play-out της Superleague 2.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024