Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωδικός «εκτόνωση πίεσης»: Οι καλλιτέχνες πάνε στο Μαξίμου, οι συνταξιούχοι παίρνουν μπόνους

Κωδικός «εκτόνωση πίεσης»: Οι καλλιτέχνες πάνε στο Μαξίμου, οι συνταξιούχοι παίρνουν μπόνους

Ο Μητσοτάκης θέλει γρήγορα αντανακλαστικά απέναντι σε όσα δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για την κυβέρνηση – Αναζητείται ταυτόχρονα η… χρυσή ισορροπία ανάμεσα στις «πράσινες» μεταγραφές και στη «γαλάζια» νηνεμία.

Με περαιτέρω «πράσινες» προσχωρήσεις στη ΝΔ, κυρίως μικρομεσαίων στελεχών που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σκοπεύει το Μαξίμου να αποκαλύψει άμεσα τις επόμενες κινήσεις του στη μεταγραφική προεκλογική σεζόν. Ταυτόχρονα αναζητούνται κινήσεις – αντίβαρα, καθώς το στοίχημα για «γαλάζια» νηνεμία και μέγιστη συσπείρωση είναι διαρκές.

Στόχος, να εξαλειφθεί η απειλή τυχόν… άγαρμπων ταλαντώσεων στο εκκρεμές της ΝΔ. Ο κίνδυνος, με άλλα λόγια, να αποτυπωθεί ξαφνικά δυσαρέσκεια στο δεξιό ακροατήριο ή ακόμα και σε «παραδοσιακά» στελέχη της ΝΔ, που δεν υποδέχονται πάντα με ενθουσιασμό τα πολιτικά ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μαξίμου αναγνωρίζει ότι δεν έχει περιθώρια για εσωτερικές… παρεξηγήσεις ότι αφήνει κάποιους πίσω και προτεραιοποιεί κάποιους άλλους, εξού και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ο σχεδιασμός να μην αργήσουν τα αποκαλυπτήρια, έστω και σταδιακά, των ψηφοδελτίων της ΝΔ με τα «γαλάζια» ονόματα.

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι

Επιπλέον κινούνται οι διαδικασίες για τον ορισμό των εκλογικών αντιπροσώπων σε κάθε κάλπη, με ενδεικτικό το σχετικό κάλεσμα του Μητσοτάκη προς τους νεοδημοκράτες σε χθεσινή κομματική εκδήλωση στην Αργυρούπολη. «Θα σας ζητήσουμε τώρα τη βοήθειά σας, τώρα θα αρχίσει η σοβαρή δουλειά προετοιμασίας από τον Παύλο Μαρινάκη και από τα κομματικά μας στελέχη», είπε από την Αργυρούπολη, «ώστε όταν έρθει η μέρα των εκλογών να είμαστε απολύτως έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα».

Και δεν έλειψαν τα μηνύματα αυτοπεποίθησης για επίτευξη της αυτοδυναμίας και τα σινιάλα συσπείρωσης. «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όταν καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών θα τοποθετηθεί και πάλι στη μεγάλη μας παράταξη» σημείωσε ο Μητσοτάκης, θέτοντας τον στόχο της ανάδειξης 10 βουλευτών (από τους εννέα σήμερα) στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Ο παλμός της κοινωνίας

Πάντως πέραν της χρυσής ισορροπίας που έχει ανάγκη το Μαξίμου όσο προσπαθεί να δείχνει ότι έχει ανοιχτούς διαύλους εμπιστοσύνης με το πολιτικό Κέντρο χωρίς προβλήματα εντός των νεοδημοκρατικών τειχών, το πιο κρίσιμο είναι να γέρνει σταθερά τη ζυγαριά στο «θετικό λόγο» του, στη δική του ατζέντα στον δημόσιο διάλογο και στις προγραμματικές δεσμεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωθυπουργικό επιτελείο θέλει από βουλευτές, υπουργούς και κομματικά στελέχη να πιάνουν άμεσα τον παλμό της κοινωνίας και να τον μεταφέρουν στα «κεντρικά», ώστε να κινητοποιούνται γρήγορα τα αντανακλαστικά απέναντι σε όσα επηρεάζουν αρνητικά την κυβερνητική εικόνα. Και αυτό την ώρα που στο αφήγημα της ΝΔ προτάσσεται η «πρόοδος» και η «κοινωνική συνοχή».

Οι καλλιτέχνες και οι συνταξιούχοι

Λέει πολλά για την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τους καλλιτέχνες για το ΠΔ 85/2022, η απόφαση του Μητσοτάκη να ανοίξει την πόρτα του Μαξίμου για δια ζώσης συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη (15 Φεβρουαρίου).

Τα προηγούμενα 24ωρα έγινε και η πρώτη συνεδρίαση των τριών διυπουργικών ομάδων εργασίας (θέατρο, χορός, μουσική) με στόχο να κατατεθεί ως τις 31 Μαρτίου 2023 τεκμηριωμένη πρόταση για την ανωτατοποίηση των σπουδών στις παραστατικές τέχνες. Κατά πληροφορίες, έχει δοθεί η οδηγία να εξηγούνται εις βάθος οι δεσμεύσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση, που επιταχύνει πλέον τον βηματισμό της. Στη ΝΔ αναγνωρίζουν άλλωστε ότι ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει τη δική του αυξημένη επιρροή σε κοινωνικές ομάδες.

Επίσης λέει πολλά η χθεσινή αναφορά του Μητσοτάκη στους συνταξιούχους, ειδικότερα η επίσημη προαναγγελία του για μπόνους προς όσους δεν είδαν αύξηση στις συνάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς. Το θέμα πιέζει τους βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειές τους και όπως όλα δείχνουν η παρέμβαση θα έρθει αυτή την εβδομάδα.

Για «δικαιολογημένα παράπονα» μιλά ο Πρωθυπουργός σε προσπάθεια αναγνώρισης των αιτημάτων του κόσμου και προβολής βούλησης για διόρθωση αδικιών. «Κάντε λίγο υπομονή, θα υπάρχουν καλές εξαγγελίες και για τους συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση τον τελευταίο μήνα» είπε ο ίδιος χθες το βράδυ από τα νότια.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024