Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «σήμα κατατεθέν», ο Κανός και οι στατικές φάσεις

Το «σήμα κατατεθέν», ο Κανός και οι στατικές φάσεις

Η δημιουργία του Ροντινέι, ο εξαιρετικός Κανός και ο... Φορτούνης οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε μια άνετη νίκη

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκη με το εντυπωσιακό 6-1 και η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν για πολλούς λόγους τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.

Πρώτα απ’ όλα για να εκμεταλλευτούν την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, αλλά κι επειδή την επόμενη εβδομάδα υπάρχει ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι πρωταθλητές ήθελαν όμως και για ψυχολογικούς λόγους την κατάκτηση των τριών βαθμών, μετά την ήττα από την Ένωση στο Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν συνεχίζει την προσπάθεια του στο πρωτάθλημα και είναι προφανές πως θα παλέψει μέχρι το φινάλε.

Αυτή είναι άλλωστε και η υποχρέωση του Μίτσελ και των παικτών κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και ο Ισπανός και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος σε τρία συγκεκριμένα στοιχεία που φανέρωσε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

1.Το πρώτο γκολ που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν δημιουργία του Ροντινέι, σε μια φάση «σήμα κατατεθέν» του Βραζιλιάνου μπακ.

Τέτοιες ενέργειες καθιέρωσαν τον Ροντινέι στη Φλαμένγκο κι οδήγησαν τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού να προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Ο Ροντινέι τα έκανε όλα τέλεια μετά την εξαιρετική πάσα του Εμβιλά, καθώς ο Βραζιλιάνος στόπαρε με ωραίο τρόπο, η ντρίπλα του ήταν εξαιρετική και η σέντρα αυτή που θέλει κάθε σέντερ φορ στο πόδι του.

Μια σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής με την μπάλα να πηγαίνει… συστημένη στον Μπακαμού για να σκοράρει ο τελευταίος.

Έχει αυτή την καλή κίνηση ο Βραζιλιάνος, με αυτές τις ενέργειες έκανε όνομα ο Ροντινέι και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη την επιθετική δραστηριότητα του λατινοαμερικάνου μπακ.

2.Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο θέμα με το σκοράρισμα από στατικές φάσεις. Δεν είχε βρει πολλά γκολ μετά από εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ και το ευχάριστο για τους πειραιώτες είναι ότι βρήκε χθες δύο γκολ με κεφαλιές μετά από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ από τον Φορτούνη.

Το δεύτερο και το τρίτο γκολ των πειραιωτών ήταν με κεφαλιές Παπασταθόπουλου και Χάμες Ροντρίγκες κι έστω και αργά ίσως ο Ολυμπιακός να βρει λύσεις στο σκοράρισμα από στατικές φάσεις.

Είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να σκοράρει από στατικές φάσεις γιατί ένα γκολ μετά από μια εκτέλεση κόρνερ ή φάουλ μπορεί να κάνει τη διαφορά.

3.Πάμε φυσικά και στον Κανός ο οποίος πέτυχε γκολ και κέρδισε πέναλτι. Παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα ο Ισπανός κι αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό νέο για τα παιχνίδια που απομένουν και τα οποία φυσικά δεν είναι λίγα.

Ο Κανός είχε ωραίο τελείωμα με ψύχραιμο πλασέ ενώ «μυρίστηκε» τη φάση στην ανατροπή που του έγινε και μπήκε με ταχύτητα να διεκδικήσει την μπάλα.

Και τα δύο στοιχεία που προαναφέραμε είναι απαραίτητα στο προφίλ που πρέπει να έχει ο εξτρέμ του Ολυμπιακού και ο Κανός έδειξε ωραία πράγματα με την απόδοσή του στο αποψινό παιχνίδι.

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για τον Ισπανό το γκολ που πέτυχε και το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη της μητέρας του που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή.

Κι όσο για την κίτρινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής, Γκορτζίλας στον Ισπανό, ήταν τουλάχιστον άστοχη.

Ο Μίτσελ είδε σίγουρα αρκετά θετικά στοιχεία στον τρόπο ανάπτυξης του Ολυμπιακού, αλλά είναι βέβαιο πως θα επισημάνει στους παίκτες του και μια – δυο στιγμές αδράνειας στα μετόπισθεν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024