Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η κακή ψυχολογία ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Η κακή ψυχολογία ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Πρέπει να επενδύσει πνευματικά

Την ώρα που ο Ντέγιαν Ράντονιτς συνεχίζει να μετράει…μέρες στον Παναθηναϊκο (εκτός και αν καταφέρει να πάρει το κύπελλο και κερδίσει χρόνο) η εμφάνιση του Αρτούρας Γκουντάιτις με τη Βαλένθια, παρά την ήττα στο φινάλε, θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το τριφύλλι από εδώ και πέρα.

Ο Κρις Τζόουνς με 24 πόντους και το νικητήριο τρίποντο στο τέλος πήρε όλη τη δόξα στον αγώνα Παναθηναϊκού-Βαλένθια αλλά αν οι Πράσινοι έμειναν μέχρι το τέλος στον αγώνα και έφτασαν να απέχουν μια άμυνα (που δεν σχεδιάστηκε πάντως σωστά) από τη νίκη το χρωστάνε στον Λιθουανό άσο τους.

Μέχρι και ότι έχει ξεχάσει το μπάσκετ (!) είχαμε ακούσει για έναν παίκτη με μεγάλες παραστάσεις στην Ευρωλίγκα (με Ζαλγκίρις, Αρμάνι και Ζενιτ) ο οποίος μπαίνοντας στο παρκέ προχθές γνώριζε ότι δεν θα αγωνιστεί ο Γιώργος Παπαγιάννης και όμως έκανε την κορυφαία εμφάνισή του με τα πράσινα του Παναθηναϊκου.

Δεν είναι μόνο ότι σε 29:15’, είχε 23 πόντους (7/11 δίποντα, 9/11 βολές), 10 ριμπάουντ και 32 στο δείκτη αξιολόγησης, αλλά το ότι διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο της Βαλένθια και παράλληλα ο ίδιος έβγαλε τρομερές άμυνες με αποκορύφωμα το κόψιμο σε σχεδόν βέβαιο καλάθι της ισπανικής ομάδας.

Οι 32 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης είναι και ρεκόρ καριέρας του 30χρονου σε 167 ματς (32 είχε και με την Αρμάνι το 2018).

Τελευταία φορά που έκανε double double ήταν με τη φανέλα της Ζενίτ κόντρα στην Εφές στις 21/2/21 με 11 πόντους-10 ριμπάουντ.

Όσο για την τελευταία 20άρα του, φτάνουμε στις 13/1/21, όταν είχε 22 πόντους απέναντι στη Μπάγερν.

«Δεν είμαι όσο κακός νομίζετε στις βολές. Προσπαθώ το καλύτερο, δεν κάθομαι στον καναπέ μου. Καμιά φορά είναι και ψυχολογικό. Όσο περισσότερο θες κάτι, τόσο πιθανό είναι να γίνει το αντίθετο» είπε μεταξύ άλλων μετά τον αγώνα στη συνέντευξη του στη Nova και πρόσθεσε για το τι θα άλλαζε αν μπορούσε:

«Θα ήθελα να είχαμε έναν μήνα χωρίς ματς και να κάνουμε όλη μέρα προπόνηση. Αυτό θα άλλαζα».

Είναι φανερό – κυρίως από την επίδοσή του εφέτος στις βολές – ότι το πρόβλημά του δεν είναι αγωνιστικό αλλά ψυχολογικό και το παιχνίδι με τη Βαλένθια μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη δύσκολη συνέχεια, αρχής γενομένης από το κύπελλο την ερχόμενη εβδομάδα όπου εάν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεπεράσουν τα εμπόδια του Κολοσσού και του Άρη θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα ημιτελικό πρόκληση ιδιαίτερα για τον Λιθουανό ψηλό απέναντι στον κακό του δαίμονα τον Μουσταφά Φάλ ο οποίος τον έχει κερδίσει κατά κράτος μέχρι τώρα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ατομικά – οι περισσότεροι – είναι εγνωσμένης αξίας αλλά δεν έχουν την κατάλληλη ψυχολογία ενώ βλέποντας συνέχεια τον Ράντονιτς στο στόχαστρο δεν τους βοηθάει καθόλου.

Και σε τελική ανάλυση ο Μαυροβούνιος προπονητής δεν είδε φώς στο ΟΑΚΑ και μπήκε μέσα. Ο Αργυρης Πεδουλάκης τον πρότεινε και τον υπέγραψε στήνοντας μάλιστα μαζί του την ομάδα, απλά για να μην ξεχνιόμαστε. Και είχε ήδη φέρει τον πρώτο παίκτη (Πάρις Λι) πριν έρθει ο Ράντονιτς

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024