Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ: Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών στην Επιστήμη υπενθυμίζει «την ευθύνη μας να αντιμετωπίσουμε τις προκαταλήψεις λόγω φύλου»

ΥΠΕΞ: Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών στην Επιστήμη υπενθυμίζει «την ευθύνη μας να αντιμετωπίσουμε τις προκαταλήψεις λόγω φύλου»

Το δικό του μήνυμα έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών ανήμερα της Διεθνoύς Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην επιστήμη.

Ένα ξεχωριστό μήνυμα έστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών στην Επιστήμη.

Η επίτευξη της ισότητας των φύλων και η αξιοποίηση του ταλέντου και της δημιουργικότητας όλων προωθεί την ένταξη, τη δικαιοσύνη και την καινοτομία, τονίζεται στο μήνυμα του υπουργείου  σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη Διεθνή Ημέρα.

Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών στην Επιστήμη, όπως υπογραμμίζεται στο μήνυμα, «μάς υπενθυμίζει την ευθύνη μας να αντιμετωπίσουμε τις προκαταλήψεις λόγω φύλου στους τομείς STEM (επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) και να δώσουμε τη δυνατότητα στα κορίτσια και τις γυναίκες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους στην επιστήμη».

Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη καθιερώθηκε το 2015 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κι εορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου. Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην επιστημονική και τεχνολογική κοινότητα και ότι η συμμετοχή τους πρέπει να αυξηθεί.

Σύμφωνα με την UNESCO, σήμερα λιγότερο από το 30 % των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προωθηθεί η καθολική και ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών στην επιστήμη.

Η ιστορία της επιστήμης έχει να επιδείξει σημαντικές ανακαλύψεις που έκαναν γυναίκες όπως, μεταξύ άλλων, η Μαρί Κιουρί και η Ιρέν Ζολιό Κιουρί.

«Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην απελευθέρωση του τεράστιου ανεκμετάλλευτου ταλέντου στον κόσμο μας, αρχίζοντας με το να γεμίσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και τα διοικητικά συμβούλια με γυναίκες επιστήμονες» έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024