Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας στους αδύναμους δανειολήπτες με αντικειμενικά κριτήρια

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας στους αδύναμους δανειολήπτες με αντικειμενικά κριτήρια

Ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Κόρινθο και σχολιάζοντας τις πρόσφατες προσχωρήσεις στη ΝΔ στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν έδειξε τέτοια απρέπεια, μετατρέποντας το Μέγαρο Μαξίμου σε 'ατελιέ' φωτογραφιών»,

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στην Κόρινθο, κάλεσε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν την τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς, με επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 – με επικαιροποιημένα κριτήρια.

«Είναι η ελάχιστη οφειλόμενη πράξη ευθύνης. Έχουμε χρέος να δώσουμε, σε όσους δεν άντεξαν για λόγους αντικειμενικών συνθηκών, μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια», ανέφερε στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου, που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ως προτεραιότητα τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας.

«Δεν θα αφήσουμε τους πιο ευάλωτους να νιώσουν μόνοι. Δεν θα αφήσουμε τη μεσαία τάξη μετέωρη. Δεν θα αφήσουμε τη νέα γενιά να παραιτηθεί από τις προσδοκίες της», υπογράμμισε κάνοντας αναφορά στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, την αναγέννηση του ΕΣΥ, ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και ένα προοδευτικό και αναδιανεμητικό φορολογικό σύστημα, προκειμένου να εξασφαλίζονται οι πόροι για την στοχευμένη στήριξη των πιο ευάλωτων.

«Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα»

«Κάποιοι μας κατηγορούν για ίσες αποστάσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και προσέθεσε: «Οι αποφάσεις μας είναι αξιακές. Δεν με ενδιαφέρει αν ενοχλείται τη μία ο κ. Μητσοτάκης και την άλλη ο κ. Τσίπρας.

»Ψηφίζουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας σε μια κρίσιμη γεωπολιτική περίοδο και ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι τα έχουμε βρει με τη Νέα Δημοκρατία.

»Κάνω το χρέος μου απέναντι στη Δημοκρατία, στις νεότερες γενιές, στην Ελλάδα της Ευρώπης και της διαφάνειας, ανάγοντας το ζήτημα των υποκλοπών και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κορυφαίο θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ακούμε τον κ. Μητσοτάκη να ισχυρίζεται ότι ‘μάλλον θέλουν να γίνουν σοσιαλ-Καμμένοι’.

»Είμαστε στην απέναντι όχθη από αυτήν που βρίσκονται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσδιορίζοντας το δίλημμα των εκλογών: «Ή με αυτούς που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για τον ελληνικό λαό ή με αυτούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για μια καρέκλα εξουσίας».

«Ο Τσίπρας μέγας ευεργέτης του Μητσοτάκη»

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «αδιέξοδη» την αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας, βγάζοντας το κόμμα του από τη Βουλή, αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μέγας ευεργέτης του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε.

Σχετικά με την τροπολογία- μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πως «η παράταξη που έφερε την εθνική συμφιλίωση, ουδέποτε έπαιξε με τα άκρα».

Και προσέθεσε: «Για να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί εκφραστές της σημερινής κεντροαριστεράς. Ποιοι είναι;

»Μήπως είναι η Νέα Δημοκρατία, που σημερινοί της βουλευτές μιλούσαν για την ‘σοβαρή Χρυσή Αυγή’, ή μήπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλεγε ότι ‘καμία ψήφος δεν είναι ντροπή’ και αξιοποιούσαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής σε κάποια νομοσχέδια;».

Για τις προσχωρήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε τις πρόσφατες προσχωρήσεις στελεχών, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στη ΝΔ για τις εκλογές του 2023.

«Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν έδειξε τέτοια απρέπεια, μετατρέποντας το Μέγαρο Μαξίμου σε ‘ατελιέ’ φωτογραφιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξέρετε, στην πολιτική όλοι κρινόμαστε, είτε για το αν κάνουμε όσα λέμε, είτε αν υπηρετούμε ένα νέο πολιτικό ήθος», προσέθεσε.

Και τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης μάλλον εξυπηρετεί την οικογενειακή του παράδοση, των υποκλοπών και των αποστασιών».

«Μακριά από εμάς αυτές οι παραδόσεις, διότι αυτή η παράταξη με τους αγώνες της έκλεισε στο χρονοντούλαπο αυτή την ‘κουλτούρα’», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκροτούνται από τα θεσμικά όργανα του κόμματος και κανέναν άλλον.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024