Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάσα Βεζένκοφ: Ο παίκτης για όλες τις δουλειές

Σάσα Βεζένκοφ: Ο παίκτης για όλες τις δουλειές

Με τον Σάσα Βεζένκοφ, να σπάει για ακόμα μια φορά τα κοντέρ, φέτος, ο Ολυμπιακός, επιβλήθηκε με 60-93, της Άλμπα στο Βερολίνο, συνεχίζοντας τη μαγική του πορεία στην φετινή Ευρωλίγκα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, πραγματοποίησε, άλλη μια επική εμφάνιση στην Mercedes Benz Arena, έχοντας 28 πόντους και 13 ριμπάουντ, με 40 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, φτάνοντας κοντά στο να καταρρίψει το ατομικό του ρεκόρ, που είναι οι 43.

Η φετινή εκτίναξη του Βεζένκοφ

Αυτό είναι το έβδομο κατά σειρά νταμπλ-νταμπλ, που κάνει ο Βεζένκοφ, την φετινή σεζόν, σε 24 παιχνίδια, αριθμός ίδιος με τις διπλές κατηγορίες, που έχει σε ολόκληρη την καριέρα του στην Ευρωλίγκα, από το 2015, όταν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Όλα αυτά μέχρι το 2022 και την περσινή σεζόν, καθώς φέτος ο παίκτης του Ολυμπιακού πραγματοποιεί εμφανίσεις, εφάμιλλες πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα νταμπλ- νταμπλ, του παίκτη του Ολυμπιακού, έχουν γίνει φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Για την ιστορία, ο Βεζένκοφ φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 18.4 πόντους μ.ό., 7.4 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 23.5 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Με «διπλό» Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός έχει 6/7

Είναι ενδεικτικό, πως όσες φορές ο φόργουορντ, της ομάδας του Πειραιά κάνει νταμπλ- νταμπλ, η ομάδα του νικάει (σχεδόν) πάντα, ήτοι ο Ολυμπιακός με «διπλό» Βεζένκοφ έχει έξι νίκες, σε επτά παιχνίδια.

Ξεκίνησε μόλις την 2η αγωνιστική, με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, στο ΣΕΦ, όπου πέτυχε 23 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός νίκησε με 90-80. Συνεχίστηκε, την αμέσως επόμενη αγωνιστική στην Μαδρίτη, με αντίπαλο την Ρεάλ, όπου είχε 23 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα «τεράστιο» διπλό με 87-89. Την 8η αγωνιστική, με αντίπαλο την Μπάγερν στο Μόναχο, ήταν ξανά καταλυτικός, με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ , με τους ερυθρόλευκους να «προελαύνουν» με 71-82.

Η μοναδική φορά που το στατιστικό αυτό «έσπασε», ήταν στο παιχνίδι με την Μακάμπι στο Ισραήλ, όπου οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 90-84, με τον Βούλγαρο πάουερ φόργουορντ, όμως να έχει 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στη συνέχεια επήλθε μια κάμψη για τον Σάσα, που δεν αγωνίστηκε σε κάποια παιχνίδια λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Όλα αυτά μέχρι την 19η αγωνιστική και το παιχνίδι με την Βίρτους, στην Μπολόνια, όπου φώναξε ξανά παρών, με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Ολυμπιακό να νικάει στο «νήμα» το παιχνίδι με 83-85. Εν συνεχεία υπήρξε και ο θρίαμβος, στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρ, όπου ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 73-93, με τον Βεζένκοφ να έχει 12 πόντους και 12 ριμπάουντ. Για να φτάσουμε στη συνέχεια στη χθεσινή ραψωδία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024