Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΔΟΕ: Απεργούν οι δάσκαλοι στις 15 Φεβρουαρίου

ΔΟΕ: Απεργούν οι δάσκαλοι στις 15 Φεβρουαρίου

Η ΔΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις «απαντά» η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, η ΔΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα στις 10:30 στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη».

«Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές. Εμείς θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχη στάση απέναντι στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναμένεται να τηρήσει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024