Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mega - Ντόλτσε βίτα: Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία!

Mega – Ντόλτσε βίτα: Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία!

Η θρυλική σειρά Ντόλτσε βίτα επιστρέφει στις οθόνες μας με αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας από τις 11 Φεβρουαρίου. Το ραντεβού με τους αγαπημένους μας ήρωες θα είναι κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:00 στο MEGA.

Πόσες σειρές έχουν καταφέρει, δεκαετίες μετά την πρώτη προβολή τους, όχι μόνο να τις παρακολουθεί ξανά και ξανά το κοινό αλλά και να γνωρίζει απέξω κάθε ατάκα τους;

Το ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ με το πανέξυπνο σενάριό του, χάρισε στους ηθοποιούς ατάκες που έχουν περάσει στο συλλογικό DNA των τηλεθεατών.

Οι ατάκες-φωτιά της Σάσας

Η Σάσα Παπαδήμα της σειράς, κατά κόσμον Κατιάνα Μπαλανίκα, είναι η κολλητή φίλη της Χριστίνας Μαρκάτου (Άννα Παναγιωτοπούλου). Η Σάσα θα καλύψει πολλές φορές τη σχέση της φίλης της με τον νεαρό Αντώνη Καλούδη (Θανάσης Ευθυμιάδης).

Εξάλλου, η ίδια ξέρει από πάθη και έρωτες… Η Σάσα έχει μεγάλη αδυναμία στους νεότερους άνδρες και δεν χάνει ευκαιρία να το εκφράσει. Γι’ αυτό και κάθε φορά που θέλει να προτρέψει τη Χριστίνα να ζήσει τον έρωτα της λέει: «Με την ευχή μου μέσα από το βρακί μου!»

Κανείς δεν ξεχνάει την περιγραφή της όταν μιλάει για το οφθαλμόλουτρο που κάνει παρακολουθώντας τους οικοδόμους από τη διπλανή οικοδομή του σπιτιού της. Τελειώνοντας την αφήγησή της, φεύγει βιαστικά λέγοντας «Αχ! Τρείς η ώρα σχολάει η οικοδομή πρέπει να φύγω!»

Η Σάσα θα ακολουθήσει το ζευγάρι και στο ερωτικό του ταξιδάκι στην Κέρκυρα. Εκεί, με το χαρακτηριστικό της ύφος θα πει: «Σπύρο να φωνάξω, μιλιούνια θα μαζευτούν!». Αφού ως γνωστόν το «Σπύρος» είναι το πιο χαρακτηριστικό όνομα στο κοσμοπολίτικο νησί.

Τι γίνεται όμως, όταν η Σάσα θα ερωτευτεί έναν μεγαλύτερο άνδρα, ποιητή και θα πρέπει να το ρίξει στο…διάβασμα; Έχοντας λοιπόν μελετήσει αρκετές ώρες, όταν θα την επισκεφτεί η Χριστίνα γεμάτη περηφάνια θα της απαγγείλει Καββαδία αλλιώς… «έβραζε το κύμα της Γαρμπή» αναφερόμενη σε στίχους του ποιητή που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος στο άλμπουμ «Σταυρός του Νότου».

Όταν οι δύο κολλητές «κεντάνε» με τις ατάκες τους…

Η σειρά χρωστάει την μεγάλη της επιτυχία και στις επικές συζητήσεις των δύο φιλενάδων που κυρίως επικεντρώνονται στον έρωτα της Χριστίνας με τον Αντώνη και πώς αυτή θα μείνει κρυφή. Η Άννα Παναγιωτοπούλου και η Κατιάνα Μπαλανίκα ξεχώρισαν και για τη μεταξύ τους χημεία.

Αξέχαστη έχει μείνει και η σκηνή στο σαλόνι της οικογένειας Μαρκάτου. Όταν η Ντορίτα επιστρέφει στο σπίτι από τον ντεντέκτιβ, που έχει βάλει για να παρακολουθήσει τον Αντώνη, όταν υποψιάστηκε ότι είχε παράλληλη σχέση. Η Σάσα με μια αποφασιστική κίνηση αποφασίζει να καταστρέψει τα πειστήρια, καταπίνοντάς τα.

Τότε ακολουθεί η επική συζήτηση:

Σάσα: -Τσάμπα έφαγα τόσα χημικά;

Χριστίνα: Ξέρεις τι τρώμε κάθε μέρα Σάσα μου;

Σάσα: – Τι λες μωρή, που έκανα το στομάχι μου άλμπουμ;

Η Όλγα Μαρκάτου στάζει… φαρμάκι!

Η Μαρία Φωκά έφερε στη σειρά μια αίγλη από παλιό αγαπημένο ελληνικό κινηματογράφο. Η ηθοποιός ως Όλγα Μαρκάτου ερμήνευσε την πεθερά που σίγουρα καμία νύφη δεν θα ονειρευόταν.

Και δεν είναι μόνο η νύφη της, η Χριστίνα που την τρέμει αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο. Όπου κάθε της επίσκεψη σκορπίζει τον πανικό.

Οι ατάκες της γιαγιάς Όλγας είναι βιτριολικές και κανείς δεν ξεφεύγει από την κριτική της.

Θρυλική έχει μείνει η κατάρα της όταν δει το ζευγάρι αγκαλιά να κατεβαίνει τα σκαλιά του σπιτιού: «Κομμάτια να μου τη φέρουνε, σαν σερβίτσιο». Γενικότερα, όμως, η Όλγα Μαρκάτου συμπεριφέρεται στη νύφη της σαν να είναι στην ίδια ηλικία!

Ατάκες όπως: «Βράζει το κολυβοκάζανό μας, Χριστίνα!» ή «Βγάλε να σιδερώσεις το σάβανο!» ακούγονται πολύ συχνά στη σειρά.

Η Ασπασία

Η Μαρία Καβογιάννη, ως Ασπασία, μας χάρισε άπλετο γέλιο στη σειρά. Η Ασπασία είναι η οικονόμος του σπιτιού, φροντίζει  το νοικοκυριό αλλά και για τη γιαγιά Μαρκάτου. Η ίδια ζει ένα μόνιμο δράμα και τρέμει ότι θα μείνει «γεροντοκόρη»!

Μέσα στην απελπισία της δεν ξεχνά να υπενθυμίζει σ’ όλους την κατάστασή της. Κλασική της ατάκα: «Τι να κάνω ανύπαντρη γυναίκα;»

Μετά τον χωρισμό του Αντώνη από την Ντορίτα πιστεύει ότι η τύχη της χαμογελά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει, όταν όμως αντιλαμβάνεται, ότι δεν θα τα καταφέρει λέει αποφασιστικά: «Το πήρα απόφαση θα γίνω ερημίτισσα. Θα μπω σε μια σπηλιά στο βράχο του Καβομαλλιά. Αυτή θα είναι η καινούργια μου οικογένεια»

Αυτές οι ατάκες αποτελούν ένα μόνο μικρό δείγμα από όσες θα ακουστούν, για μια ακόμη φορά, από τις οθόνες μας μέσω της συχνότητας του MEGA. Το ραντεβού μας με την οικογένεια Μαρκάτου και τους αγαπημένους ήρωες του ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ είναι προγραμματισμένο κάθε Σαββατοκύριακο στις 17:00 στο MEGA. Πρεμιέρα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024