Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μας παραδώσατε μια ΕΑΒ διαλυμένη

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μας παραδώσατε μια ΕΑΒ διαλυμένη

«Για εσάς, ιστορικά, η άμυνα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα, ούτε αυτοσκοπός» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

«Για εσάς, ιστορικά, η άμυνα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα, ούτε αυτοσκοπός» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Γιατί δεν ψηφίσατε, αποτελώντας εξαίρεση στον κανόνα αυτής της αίθουσας, τις δαπάνες για την άμυνα στον προϋπολογισμό; Γιατί δεν ψηφίσατε τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ; Γιατί δεν ψηφίσατε τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις φρεγάτες και τα Rafale και τις φρεγάτες που έχουν αλλάξει ήδη δραστικά τις ισορροπίες στο Αιγαίο, γιατί τα Rafale δεν θα τα πάρουμε, όπως είπατε, έχουμε ήδη πάρει τα πρώτα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ιστορικά υπερήφανη γιατί σε δύσκολες συνθήκες, ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και έπρεπε να το κάνουμε γιατί όταν έχουμε έναν αναθεωρητικό γείτονα, πρέπει να μπορούμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας στην πράξη, αν χρειαστεί».

Διαλυμένη ΕΑΒ

«Σε ό,τι αφορά την ΕΑΒ, πρέπει να σας πω ότι εξεπλάγην ευχάριστα. Επί δικών σας ημερών, ήταν στα όρια χρεοκοπίας. Μας παραδώσατε μία ΕΑΒ διαλυμένη. Σήμερα, έχουμε προσλάβει παραπάνω από 600 νέα στελέχη και η ΕΑΒ και ξεκινάμε την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Δώσατε 500 εκατ. για να αναβαθμίσετε 4 αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη ηλικία από εμένα που κοντεύω 55 ετών» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Επί δικών σας ημερών , το 50% του πτητικού επιδόματος ήταν φορολογητέο. Επί δικών μας ημερών, έγινε αφορολόγητο. Και επί δικών μου ημερών, μία φορά είχα αποχωρήσει από συζήτηση. Νομίζω ότι λάθος επί της αρχής. Αναφερθήκατε όμως στην περίπτωση του 2019. Γιατί ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη; Προκηρύξατε εκλογές, αλλά είχατε μία εκκρεμότητα, τον ποινικό κώδικα, που μετατρέπει τα κακουργήματα σε πλημμελήματα και τις υποκλοπές, για τις οποίες τόσο κόπτεστε. Από αυτή την ψηφοφορία, απήχαμε».

«Εσείς θα απέχετε για μήνες. Σήμερα, φέρνουμε μια σειρά διατάξεων που είναι θετικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τί θα πείτε στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων; Τις ψηφίσατε; Όχι. Απέχουμε. Το ίδιο και με άλλες διατάξεις που θα φέρουμε. Εσείς θα κριθείτε τελικά από τους πολίτες».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024