Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάσκα απροκάλυπτης δυστυχίας: Πώς ο Μπεν Άφλεκ έγινε το μεγαλύτερο... μιμίδιο του κόσμου

Μάσκα απροκάλυπτης δυστυχίας: Πώς ο Μπεν Άφλεκ έγινε το μεγαλύτερο… μιμίδιο του κόσμου

Στις φωτογραφίες από τα πρόσφατα Grammy, ο σούπερ σταρ δείχνει για άλλη μια φορά εξαντλημένος και καταβεβλημένος. Η έκφρασή του μιλάει για όλους μας.

Ο Μπεν Άφλεκ έχει μια ζωή για την οποία πολλοί από εμάς θα σκότωναν. Είναι πλούσιος. Είναι όμορφος. Έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας του πίσω από την κάμερα (κερδίζοντας δύο Όσκαρ ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης) και μπροστά από αυτήν (ο τύπος ήταν κυριολεκτικά ο Μπάτμαν).

Έχει συνδεθεί ερωτικά με μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη, ενώ σήμερα είναι παντρεμένος με την Τζένιφερ Λόπεζ. Με όποιον τρόπο κι αν το δεις, τα πάντα στη ζωή του Άφλεκ είναι άγρια φιλόδοξα, σχεδόν από κάθε άποψη.

Και όμως, κοιτάξτε τον αυτό το Σαββατοκύριακο στα Grammy. Στη μία φωτογραφία μετά την άλλη, ο Άφλεκ φαίνεται εντελώς απογοητευμένος. Κοιτάζει στο κενό, ασυγκίνητος από την εγγύτητά του με την αίγλη. Δεν χαμογελάει, ούτε καν προσπαθεί. Μοιάζει με κάποιον που έχει αποστασιοποιηθεί επιτυχώς από όλα όσα τον περιβάλλουν, με κάποιον που θα προτιμούσε να αποσυρθεί στην παρηγορητική δίνη του μυαλού του παρά να ενδώσει σε κάποιο από τα γλέντια.

Δυστυχώς για τον Άφλεκ το διαδίκτυο είδε επίσης αυτές τις φωτογραφίες και αντέδρασε ανάλογα. Ο Άφλεκ έγινε πάλι meme.

Μα τι συμβαίνει με την έκφρασή του;

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Με το που ο Άφλεκ κάνει ένα βήμα να βγει στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες, μετατρέπεται άθελά του σε meme.

Θυμάστε τη φωτογραφία του να καπνίζει στο παράθυρο κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στο Παρίσι, εκπνέοντας με όλη την καταθλιπτική ενέργεια κάποιου που αναμφισβήτητα έχει καημούς; Θυμάστε τη φωτογραφία που τον δείχνει να στέκεται μόνος του σε μια παραλία, με μια πετσέτα τυλιγμένη στη μέση του, να κοιτάζει σκυθρωπός τον ορίζοντα με το χειρότερο τατουάζ φοίνικα στον κόσμο χαραγμένο βαθιά στην πλάτη του; Όλα αυτά τα memes. Όλα τέλεια.

Τι είναι αυτό που κάνει τον Άφλεκ τόσο αποκομμένο; Έχει τα πάντα, αλλά δεν φαίνεται να απολαμβάνει τίποτα. Θυμάσαι τον Άφλεκ του παλιού καιρού, νέο και όμορφο και τόσο αλαζόνα που δεν μπορούσες παρά να πας με το μέρος του; Αυτός ο Άφλεκ δεν υπάρχει πια. Στη θέση του είναι ένας άνθρωπος που βαραίνει από το τιμωρητικό, αδυσώπητο βάρος της ζωής στη Γη.

Και αυτό, όπως αναμφίβολα αντιλαμβάνεστε και εσείς, είναι πολύ περισσότερο κοντά στο δικό μας στυλ.

Photo: Instagram

Ο σούπερ ήρωάς μας

Γιατί όλοι μας, κατά βάθος, δεν θέλουμε να δούμε τον εαυτό μας μέσα στα βαθιά, μίζερα βράχια του προσώπου ενός σούπερ σταρ; Δεν θέλουμε κάποιον να έρθει, να μας κρατήσει το χέρι και να μας πει: «Έι, κι εγώ το ίδιο»;

Αυτή είναι η συνθήκη που προσφέρει ο Άφλεκ. Μην μπερδεύετε αυτό το πρόσωπο με την πλήξη. Για έναν άνθρωπο του αναστήματός του, το να βαριέται τα λάφυρα που τον περιβάλλουν θα ήταν απλά αντιπαθητικό. Όχι, αντίθετα ο Άφλεκ δείχνει εξαντλημένος και συγκλονισμένος. Η ζωή του ζητάει πάρα πολλά από αυτόν και αυτό έχει βαρύ τίμημα.

Photo: Instagram

Θα μου πεις σωστά όμως, από την άλλη…

Βέβαια, βοηθάει το γεγονός ότι όλα τα μιμίδια του Άφλεκ είναι, από άποψη κατάστασης, απολύτως σωστά. Είναι απόλυτα λογικό ότι έδειχνε δυστυχισμένος στο junket του Batman. Τα junkets είναι απερίγραπτα μίζερα για κάθε άτομο που συμμετέχει σε αυτά, από τον σταρ μέχρι τον δημοσιογράφο και τον εκπρόσωπο τύπου. Είναι βασανιστήρια. Ομοίως, η εικόνα του Άφλεκ να καπνίζει – απλά να απολαμβάνει μια στιγμή για τον εαυτό του μακριά από όλες τις αηδίες – είναι βαθιά ανθρώπινη.

Λογικό, επίσης, που ο Άφλεκ έμοιαζε έτσι στα Grammy, τα οποία είναι αρκετά άσχημα για να τα βλέπεις στην τηλεόραση, φανταστείτε να είστε εκεί, περιτριγυρισμένοι από αυτά τα πλήθη των καμαρωτών, εγωκεντρικών διασημοτήτων.

«Αν πήγαινες στα Grammy, θα έμοιαζες 100% με τον Άφλεκ αυτό το Σαββατοκύριακο, μετρώντας σιωπηλά αντίστροφα την ώρα μέχρι να σου επιτραπεί επιτέλους να πας σπίτι σου» γράφει ο Stuart Heritage στην Guardian πιάνοντας το viral των ημερών από τα μυαλά.

Ο Άφλεκ είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός και ένας υπέροχος σεναριογράφος, του οποίου το έργο αξίζει να θυμόμαστε για τις επόμενες γενιές. Αλλά όλα αυτά ξεθωριάζουν δίπλα στο έργο του ως meme.

Κανείς εν ζωή δεν μπορεί να αγγίξει τον Άφλεκ για το έργο του ως μιμίδιο. Είναι τα πάντα: συγκινητικό, ξεκαρδιστικό και οικείο. Κάθε φορά που ο Άφλεκ γίνεται meme, γίνεται προσωρινά όλοι μας και πρέπει να τον τιμούμε γι’ αυτό.

Δείτε το βίντεο με την Τζένιφερ να του «τη λέει»

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024