Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαίτη βλέπω - H επιστροφή των μακρυμάλληδων ανδρών

Χαίτη βλέπω – H επιστροφή των μακρυμάλληδων ανδρών

Τα μακριά μαλλιά έχουν μια σταθερή πορεία στον χώρο του αντρικού που πηγαίνει πίσω, καλά, μερικά εκατομμύρια χρόνια. Αλλά τι είναι αυτό που συμβαίνει με τα μακριά μαλλιά σε ορισμένους άνδρες και φαίνεται εντελώς λάθος;

Τις τελευταίες εβδομάδες, μπορεί να έχετε χαζέψει στο διαδίκτυο φωτογραφίες teaser για τη δεύτερη σεζόν του And Just Like That, οι οποίες αποκαλύπτουν την επιστροφή του Έινταν Σο, τον οποίο υποδύεται ο Τζον Κορμπέτ. Σε μία από αυτές, η Κάρι Μπράντσο, ο χαρακτήρας της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και ο Σο περπατούν χέρι-χέρι στη μέση ενός δρόμου της Νέας Υόρκης, αδιαφορώντας για την κίνηση. Σε μια άλλη, ο Έινταν καπνίζει τσιγάρο γύρω από το brunch με τα υπόλοιπα «κορίτσια».

Κάποιοι θαυμαστές έχουν ενδιαφερθεί και με το παραπάνω για την επιστροφή του «αδικοχαμένου» από την αρχική σειρά Sex and the City. Άλλοι είναι κάπως απορημένοι δεδομένης της εικόνας του: καφέ παπούτσια, δαμασκηνί παντελόνι, ένα Belstaff τζάκετ αξίας 600 λιρών που κατακλύζεται από τσέπες και χτενισμένα προς τα πίσω τα κάπως μακριά μαλλιά του –τέλος πάντων, την χαίτη του.

Ο παλιός, μακρυμάλλης Έινταν

«Στην αρχική σειρά, ο Έινταν εμφανιζόταν ως ένας βιβλιοφάγος τύπος, ένας γλυκύτατος άνθρωπος που δούλευε με ξύλα, είχε ένα σκύλο και φορούσε κανονικά τζιν με γουέστερν, καρό πουκάμισα. Τα μαλλιά του ήταν πολύ μακριά, κάτι που φαινόταν να αποτελεί πρόβλημα για όλους εκτός από την Κάρι. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους γκόμενους, φαινόταν «ξέμπαρκος» Παρόλα αυτά, όταν επέστρεψε αργότερα στη σειρά, με πιο κοντά μαλλιά, κάποιοι μίλησαν για βελτίωση» γράφει ο Larry Ryan στην Guardian.

Ο Τζον Κορμπέτ είναι ένας όμορφος, επιτυχημένος άντρας με ξεχωριστό λουκ. Πράγματι, ο 61χρονος θα μπορούσε να «γλιστράει» στη ζωή του φορώντας ό,τι θέλει, ακόμα κι αν αυτό ήταν ένα μωβ παντελόνι. Άλλωστε είναι παντρεμένος με την Μπο Ντέρεκ, κάτι που μοιάζει σαν την μόνη απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση γύρω από αυτόν.

«Αλλά και πάλι, αυτά τα μαλλιά; Δεν θα μπορούσα να μην αναρωτηθώ…» συνεχίζει ο Larry Ryan.

Η χαίτη είναι τα νέα μούσια;

«Όπως και με την ανάπτυξη των γενειάδων που συζητήθηκαν μέχρι θανάτου γύρω στο 2014, υπάρχει κάτι στα μακριά μαλλιά που στέλνει ένα μήνυμα: Τα άφησε ο κάτοχος τους να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους επειδή είναι απλά πολύ απασχολημένος για να τα κουρέψει ή μήπως τα άφησε συνειδητά μακριά και στη συνέχεια αποφάσισε ότι, στην πραγματικότητα, είναι οκέι να παραμείνει έτσι. Ίσως είναι απλώς ένας πραγματικά χαλαρός τύπος που δεν τον απασχολεί και πολύ να συμμορφώνεται με τα ήθη του σύγχρονου στυλ; Ή μήπως τίποτα από όλα τα παραπάνω;» συνεχίζει ο Larry Ryan, ο οποίος είναι ξεκάθαρο ότι δεν συμπαθεί τις υπερβάλλουσες τρίχες.

Φυσικά, ο συμβολισμός του μήκους των μαλλιών είναι θέμα γούστου. Οπότε, όπως λέει και ο λαός «περί ορέξεως η γνωστή πίτα».

Όπως, όμως, λέει η ιστορία, το 1969, όταν ο ιδιοσυγκρασιακός συγγραφέας Χάντερ Τόμσον έβαλε υποψηφιότητα για σερίφης του Άσπεν με το ψηφοδέλτιο «freak power», τα μακριά μαλλιά ήταν η ενσάρκωση των ριζοσπαστών και των χίπις. Είναι γνωστό ότι ξύρισε το κεφάλι του ώστε να μπορεί να αναφέρεται ειρωνικά στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, με τα μακριά μαλλιά ως «ο μακρυμάλλης αντίπαλός μου».

Από την άλλη, ο αείμνηστος Ντέιβιντ Κρόσμπι ήταν ένας βασιλιάς των μακρυμάλληδων που ενσάρκωνε το ζωηρό, αντιδραστικό πνεύμα της folk της δεκαετίας του ’60 και του κλασικού ροκ της δεκαετίας του ’70. Σε ένα σημαδιακό κομμάτι, το Almost Cut My Hair, έγραψε για το ότι άφηνε τη «σημαία του φρικιού του να κυματίζει» κρατώντας τα μαλλιά του μακριά. Διατήρησε επίσης τη χαίτη του να κυματίζει μέχρι το τέλος. Και μετά ήρθαν τα μακριά μαλλιά της πολύπαθης hair metal εποχής των 80s.

Κάνε κότσο τα μαλλιά σου…

Όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω μιας ευρείας αλλαγής του στυλ, τα μακριά μαλλιά εξακολουθούν να φαίνονται εξαιρετικά στιλάτα στον ευρύτερο κόσμο.

Άλλωστε, στον σημερινό κύκλο του στυλ, τα πάντα καταφέρνουν να είναι ταυτόχρονα μέσα και έξω από τη μόδα. Ας επιβραβεύσουμε τους άνδρες που τα μάκρυναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στη συνέχεια αποφάσισαν να τα κρατήσουν.

Δείτε ένα βίντεο το οποίο δε συμφωνεί με την εικόνα των αντρών με μακριά μαλλιά

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024