
Τουρκία: «Όχι» στον Έλον Μασκ για βοήθεια από το Starlink
Τι απάντησε τούρκος αξιωματούχος στην πρόταση της SpaceX.
Απέρριψε η τουρκική κυβέρνηση την πρόταση του Έλον Μασκ για δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία στην Τουρκία μετά τον ισχυρότερο σεισμό που πλήττει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.
Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία του SpaceX θα μπορούσε να προσφέρει την υπηρεσία Starlink για δορυφορικό Διαδίκτυο εφόσον λάβει έγκριση από την τουρκική κυβέρνηση.
Starlink is not approved by Turkish government yet. SpaceX can send as soon as approved.
— Elon Musk (@elonmusk) February 6, 2023
Σύμφωνα με το Bloomberg, ανώτερος τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, ευχαρίστησε τον πολυδισεκατομμυριούχο για την πρόταση, αλλά είπε ότι η Τουρκία έχει αρκετή δορυφορική χωρητικότητα.
Η χώρα έχει σταθμούς βάσης που λειτουργούν με μπαταρίες, αν και δεν μπορεί να παρασχεθεί ηλεκτρική ενέργεια σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την πόλη Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία –ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε την Τουρκία από το 1939- σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους και στις δύο χώρες και τραυμάτισε χιλιάδες.
Η SpaceX πρόκειται να εκτοξεύσει τον πρώτο δορυφόρο επικοινωνίας της Τουρκίας, τον Turksat 6A, σε τροχιά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Πηγή: OT.gr
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα



