Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το παράδειγμα της Ρεάλ και η Τσέλσι

Το παράδειγμα της Ρεάλ και η Τσέλσι

Η Τσέλσι έχει ξεστρατίσει λόγω της απειρίας των νέων αφεντικών της. Θα πληρώσουν κάτι παραπάνω αλλά θα μάθουν κι αυτοί το μάθημά τους.

Οι ακριβότερες χειμερινές μεταγραφές του ποδοσφαίρου πλασάρονται από τον Τύπο ως όμορφα παραμύθια με δράκους και πριγκίπισσες, με συναρπαστική εξέλιξη και καταπληκτικό φινάλε. Περιγράφονται με λεπτομέρειες που κόβουν την ανάσα, έχουν δράμα, ένταση και σπουδαίους πρωταγωνιστές. Κι όλα αυτά γιατί; Σχεδόν για το τίποτα. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ο άνθρωπος που έφερε τα πάνω κάτω στο ποδόσφαιρο με τις φαραωνικές μεταγραφές και τη δημιουργία των Γκαλάκτικος. Μπήκε με ορμή στο ποδόσφαιρο στην ανατολή του 21ου αιώνα κλέβοντας από την Μπαρτσελόνα το πολυτιμότερο πετράδι του στέμματός της, τον Λουίς Φίγκο με ποσό ρεκόρ για το 2000.

Στην πρώτη του σεζόν έδωσε 120 εκατ. για μεταγραφές όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 11 εκατ. και οι υπόλοιπες αγγλικές ομάδες δεν ξεπέρασαν τα 53 εκατ. ευρώ. Ο Πέρεθ διακατεχόταν από μια μεγαλομανία, με αποτέλεσμα να φέρει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην ποδοσφαιρική αγορά. Ζιντάν, Ρονάλντο, Μπέκαμ, Οουεν, αργότερα Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ, Εντέν Αζάρ, Χάμες. Οι περισσότερες μεταγραφές δημιουργούσαν και νέο ρεκόρ δαπάνης.

Στη διάρκεια των δύο κύκλων της θητείας του (2000/2006 και 2009/σήμερα) κατέκτησε έξι τίτλους στη Λα Λίγκα, άλλους τόσους στο Τσάμπιονς Λιγκ, τέσσερα κύπελλα Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και πολλά ακόμα υποδεέστερα. Με τέτοιες επιτυχίες δεν τολμάς να αμφισβητήσεις τις ηγετικές ικανότητες αυτού του ανθρώπου. Στη διάρκεια αυτής της πολύ επιτυχημένης πορείας του που δεν έχει ταίρι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Πέρεθ δημιούργησε μία παράδοση από τα πρώτα κιόλας χρόνια του στην εξουσία της Ρεάλ, όταν δεν γνώριζε ακόμα όλα τα μυστικά του αθλήματος: ποτέ δεν κινήθηκε τον Ιανουάριο για να ενισχύσει αγωνιστικά την ομάδα του.

Τη σεζόν 2013/14 που η Ρεάλ κατέκτησε το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της δεν κουνήθηκε ούτε κουνούπι στο Βαλδεμπέμπας. Το ίδιο ακριβώς συνέβη στο χατ τρικ των Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ 2016/18, το ίδιο και πέρυσι όταν ανέβηκε στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης. Ακόμα όμως και όταν παραπαίει η Ρεάλ, ο Πέρεθ αρνείται να την ενισχύσει τον Γενάρη, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ. Μια συνταγή επιτυχίας που τελευταία ακολουθούν κι άλλα μεγάλα κλαμπ. Η Τσέλσι έχει ξεστρατίσει λόγω της απειρίας των νέων αφεντικών της. Θα πληρώσουν κάτι παραπάνω αλλά θα μάθουν κι αυτοί το μάθημά τους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024