Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι δυτικές χώρες θα πληρώσουν ακριβά το κλείσιμο των προξενείων

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι δυτικές χώρες θα πληρώσουν ακριβά το κλείσιμο των προξενείων

Εκτός εαυτού μετά το κλείσιμο των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη.

Την οργή της Τουρκίας έχει προκαλέσει η απόφαση αρκετών δυτικών χωρών να εκδώσουν προειδοποιήσεις για προσωρινό κλείσιμο των προξενείων τους στην Κωνσταντινούπολη υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύει ρητές απειλές.

Μιλώντας σε νέους στο Πανεπιστήμιο «Αντνάμ Μεντερές» της Άγκυρας απείλησε τις δυτικές διπλωματικές αποστολές πως «θα πληρώσουν» για τις ενέργειές τους.

Από την πλευρά της, η τουρκική αστυνομία, αφού συνέλαβε 15 ύποπτους τζιχαντιστές, διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει κάποια σοβαρή απειλή για τους αλλοδαπούς στη χώρα.

Η Άγκυρα κάλεσε τους πρεσβευτές εννέα χωρών την περασμένη Πέμπτη για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το προσωρινό κλείσιμο των προξενείων. Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν την επόμενη ημέρα ότι αυτές οι δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν οι ΗΠΑ και η Γερμανία, δεν μοιράστηκαν τις πληροφορίες που είχαν για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους περί απειλής για την ασφάλειά τους.

«Τις προάλλες, το υπουργείο Εξωτερικών τους κάλεσε όλους αυτούς και τους έδωσε το απαραίτητο τελεσίγραφο, τους είπε ‘Θα το πληρώσετε ακριβά αν συνεχίσετε έτσι’» είπε ο Ερντογάν σε μια συνάντηση με νέους.

Εκτός από το κλείσιμο των προξενείων, πολλές δυτικές χώρες προειδοποίησαν τους πολίτες τους για τον κίνδυνο επιθέσεων σε διπλωματικές αποστολές και μη μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στην Τουρκία, με αφορμή μια σειρά κινητοποιήσεων στην Ευρώπη κατά τις οποίες ακροδεξιοί διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι, το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων.

Η Τουρκία ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα έπειτα από μια τέτοια διαδήλωση στη Στοκχόλμη.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν «να κερδίσουν χρόνο» και ότι «οι αναγκαίες αποφάσεις» θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ευρώπη και ΗΠΑ κάνουν ενέργειες για να επηρεάσουν τις εκλογές

Μάλιστα σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη cumhuriyet.com, κατηγόρησε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ πως «κάνουν ενέργειες για να επηρεάσουν τις εκλογές. Γι’ αυτό πραγματοποιούν εκστρατείες εναντίον μας. Αυτός είναι ο σκοπός των πράξεων και το κάψιμο του ιερού μας βιβλίου».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024