Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
HΠΑ: Η κακοκαιρία έφερε ιστορικό ρεκόρ στην αίσθηση ψύχους

HΠΑ: Η κακοκαιρία έφερε ιστορικό ρεκόρ στην αίσθηση ψύχους

Ο παγωμένος άνεμος που κατέβηκε από την Αρκτική έριξε την αισθητή θερμοκρασία στο Όρος Ουάσιγκτον στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα που σαρώνει την Ελλάδα μοιάζει καλοκαιρινό αεράκι σε σχέση με το κύμα ψύχους που βάζει στην κατάψυξη τις βορειοανατολικές ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ο παγωμένος άνεμος που κατέβηκε από την Αρκτική οδήγησε τη θερμοκρασία αίσθησης ψύχους σε νέο ιστορικό ρεκόρ για τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο όρος Ουάσιγκτον του Νιου Χάμπσαϊρ η αισθητή θερμοκρασία βυθίστηκε στους -78 βαθμούς Κελσίου.

Αίσθηση ψύχους ονομάζεται η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος όταν το κρύο συνδυάζεται με άνεμο. Αντιστοιχεί στην αισθητή θερμοκρασία που εμφανίζεται σε ορισμένες χειμερινές μετεωρολογικές προβλέψεις.

Στην περίπτωση του Νιου Χάμπσαιρ, η αίσθηση ψύχους ήταν δεκάδες βαθμούς πιο χαμηλή από την πραγματική θερμοκρασία των -43,3 βαθμών, η οποία ήταν επίσης η χαμηλότερη όλων των εποχών για τον συγκεκριμένο μετεωρολογικό σταθμό.

To Παρατηρητήριο Όρους Ουάσιγκτον μπήκε στη βαθιά κατάψυξη (Reuters)

Το νέο ρεκόρ καταγράφηκε στις 20.000 τοπική ώρα την Παρασκευή, 03.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από το κύμα αρκτικού κρύου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι όσοι μένουν εκτεθειμένοι κινδυνεύουν να υποστούν κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Σε ιστορικό ρεκόρ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση, αναφέρει το BBC.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά στη Βοστόνη, ενώ η Νέα Υόρκη, όπου η αίσθηση ψύχους προβλέπεται να πέσει στους -23 βαθμούς Κελσίου, άνοιξε θερμαινόμενους χώρους για τους αστέγους.

Στον Καναδά, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -17 βαθμούς, προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εκδόθηκε για το Κεμπέκ και το Οντάριο.

Στο Τορόντο, η αίσθηση ψύχους έφτασε την Παρασκευή τους -29 βαθμούς.

Το μέτωπο που κατέβηκε νότια από την Αρκτική έρχεται μετά τη χιονοθύελλα που έπληξε αυτή την εβδομάδα το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Άρκανσο. Τουλάχιστον 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 250.000 κάτοικοι παρέμεναν χωρίς ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που κατέβηκε νότια από την Αρκτική αναμένεται να υποχωρήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024