Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: «Απαντάμε στις προκλήσεις, συνεχίζουμε τη δουλειά μας»

Μητσοτάκης: «Απαντάμε στις προκλήσεις, συνεχίζουμε τη δουλειά μας»

Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και η επιλογή του για «πυρ» κατά ριπάς στον Αλέξη Τσίπρα

Τακτική σκληρής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τον ιδιότυπο «ανένδοτο» με αποχή από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες έως τις κάλπες υιοθετεί η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ταυτόχρονα με την αμετακίνητη, διπλή στρατηγική, αφενός των συγκρίσεων αφετέρου της παραγωγής-προβολής κυβερνητικού έργου. Ο Πρωθυπουργός σε μόνο ένα 24ωρο, στην ομιλία του σε πολίτες του Μαραθώνα προχθές και στο άνοιγμα του υπουργικού συμβουλίου χθες, επέλεξε «πυρ» κατά ριπάς στον Τσίπρα, επιμένοντας στην αποστροφή «έχουμε κοινοβουλευτική και όχι πεζοδρομιακή δημοκρατία» και… θυμίζοντας την εποχή του 2012 και τις εικόνες «πλατείας». Το βλέμμα του Πρωθυπουργού είναι σαφώς στραμμένο στο κεντρώο ακροατήριο όταν διευρύνει ουσιαστικά τη χρονική περίοδο για τις συγκρίσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας πλέον και για τη διακυβέρνηση Τσίπρα το 2015 και για τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012.

Η γραμμή του Μητσοτάκη προς τα στελέχη του, όπως τη χάραξε στη συνεδρίαση του Υπουργικού, είναι «να απαντάμε στις ακραίες συμπεριφορές» και παράλληλα «να εστιάζουμε στον δικό μας θετικό προγραμματικό και πολιτικό λόγο». Εξάλλου στο μυαλό του Πρωθυπουργού υπάρχουν καθ’ οδόν προς τι κάλπες εκκρεμότητες και ορόσημα που κουμπώνουν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Σε αυτά δεν θέλει την παραμικρή καθυστέρηση, καθώς είτε λειτουργούν ενισχυτικά στο προεκλογικό αφήγημά του (κυρίως τα οικονομικά μέτρα στήριξης) είτε αφορούν την εκλογική προετοιμασία.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έχει μπροστά του πια μόνο δύο ταξίδια στο εξωτερικό τον Φεβρουάριο (Βρυξέλλες, Μόναχο) αφού το βάρος θα πέσει στις προεκλογικές διαδρομές ανά την επικράτεια και μετά τα μέσα του μήνα αναμένεται να ανακοινώνονται σταδιακά τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος. Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό – μεταρρυθμιστικό έργο στα σκαριά της ψήφισης είναι πρωτίστως τρία σχέδια, τα οποία αποτελούν και ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης: η επιτάχυνση στη διοικητική Δικαιοσύνη, οι αλλαγές στις δηλώσεις «πόθεν έσχες», η δημιουργία ανεξάρτητης αρχής υδάτων. «Να μην επιτρέψουμε στη χώρα να συμπαρασυρθεί στον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε, πολλές θετικές ειδήσεις. Ενα είναι σαφές: δεν έχουμε περιθώρια ούτε για πισωγυρίσματα, ούτε για νέες περιπέτειες» είπε ο Μητσοτάκης προτού ανοίξουν στο τραπέζι του Μαξίμου προς έγκριση νομοθετικές πρωτοβουλίες με κοινωνικό περιεχόμενο: πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (Κεραμέως), χορήγηση αποζημίωσης προς τον σκοπό αποκατάστασης κτιρίων από καταστροφικά φαινόμενα (Καραμανλής), εθνικό σχέδιο για την αστεγία (Χατζηδάκης) κ.ά. «Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, εξακολουθούμε να συζητάμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο» ήταν η εντολή Μητσοτάκη στους υπουργούς του.

Επιστροφή στο 2012

Ηδη ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτη την απόφαση του Τσίπρα να απέχει η αξιωματική αντιπολίτευση από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, με εξαίρεση τη ρύθμιση για μπλόκο στις εγκληματικές οργανώσεις στις εκλογές (που κατατέθηκε χθες το βράδυ), ενώ κατά μέτωπο ήταν η επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου (για «τραμπισμό α λα γρκέκα», «ποταπά μέσα» κ.ά.), κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Μητσοτάκης θέλει να χρεώνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιστροφή στο 2012, «στον λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων», όπως είπε, κρατώντας για την κυβέρνησή του τον ρόλο του ορθολογισμού και των επιχειρημάτων. Χαρακτηριστική η αποστροφή του σε «ολέθριες εμπειρίες» που «η χώρα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ξαναζήσει».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024