Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

«Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές καθώς κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που έχει ως στόχο την προστασία της δημοκρατίας από ναζιστικά μορφώματα. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη ρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο από την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα και τονίζει πως πρόκειται για μία διάταξη που έχει ως στόχο την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Καταθέτουμε στη Βουλή μία πολύ σημαντική διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών.

Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας. Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε διακομματική στήριξη σε αυτή τη «σημαντική πρωτοβουλία» όπως χαρακτήρισε την τροπολογία. «Θέλουμε την υποστήριξη όλων των κομμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024