«Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές καθώς κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που έχει ως στόχο την προστασία της δημοκρατίας από ναζιστικά μορφώματα. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη ρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο από την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα και τονίζει πως πρόκειται για μία διάταξη που έχει ως στόχο την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτή είναι η τροπολογία που «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Καταθέτουμε στη Βουλή μία πολύ σημαντική διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών.

Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας. Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε διακομματική στήριξη σε αυτή τη «σημαντική πρωτοβουλία» όπως χαρακτήρισε την τροπολογία. «Θέλουμε την υποστήριξη όλων των κομμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr