Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη
«Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η κυβέρνηση «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές καθώς κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που έχει ως στόχο την προστασία της δημοκρατίας από ναζιστικά μορφώματα. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη ρύθμιση.
Ο πρωθυπουργός ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο από την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα και τονίζει πως πρόκειται για μία διάταξη που έχει ως στόχο την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Καταθέτουμε στη Βουλή μία πολύ σημαντική διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών.
Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας. Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα».
Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας. Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 2, 2023
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε διακομματική στήριξη σε αυτή τη «σημαντική πρωτοβουλία» όπως χαρακτήρισε την τροπολογία. «Θέλουμε την υποστήριξη όλων των κομμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
- ΠΑΣΟΚ: Ο «διμέτωπος» του Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα και οι δημοσκοπήσεις
- Σπερς – Νικς: Και τώρα οι δύο τους – Αυτό είναι το πρόγραμμα των τελικών του NBA
- Ιερά Οδός: Τρόμος για 20χρονη – Τέσσερις ανήλικοι την χτύπησαν και της άρπαξαν το κινητό
- Πτολεμαΐδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Χωρίς τις αισθήσεις της απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη
- Kellogg’s: Πως η πατέντα για τα πρώτα δημητριακά δημιούργησε αδελφική αντιζηλία και τη μεγαλύτερη εταιρεία
- Χάος στο Παρίσι μετά τον τελικό του Champions League – Σοβαρά επεισόδια με 416 προσαγωγές και ολονύχτιες συγκρούσεις (vids)
- Τι μας υπενθυμίζει η κυριακάτικη Καλημέρα του Αρκά;
- Ο Τραμπ θέλει οι μουσουλμανικές χώρες να ενταχθούν στις Συμφωνίες του Αβραάμ – Αν τελειώσει ο πόλεμος στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/rad-pozniakov-134-72ac7W4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442