Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Παροικιά δημιουργεί ο Δήμος Πάρου

Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Παροικιά δημιουργεί ο Δήμος Πάρου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Πάρου προχωράει στην κατασκευή της πρώτης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στο Κρωτήρι Παροικιάς.

Προχωράει η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Πάρου. Για 250.000€ εξοικονόμηση πόρων ετησίως κάνει λόγο ο Δήμαρχος.

Πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση, προϋπολογισμού 500.000€ πλέον ΦΠΑ, για την κατασκευή του έργου, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα από τον Βιολογικό Καθαρισμό Παροικιάς.

Θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του Βιολογικού Καθαρισμού Παροικιάς και πάνω από το 50% των αναγκών της αφαλάτωσης Πέπονα, αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωνναίος αναφέρει: «Η νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα αποτελέσει ορόσημο για το νησί μας, για τους εξής λόγους:

Η εξοικονόμηση πόρων θα ξεπεράσει τις 250.000€ με τις σημερινές τιμές της ενέργειας, πρακτικά θα έχει αποσβεστεί σχεδόν σε 2 χρόνια!

Το έργο γίνεται με ίδια κεφάλαια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Πάρου και η εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί, θα απορροφήσει μέρος της ραγδαίας αύξησης του ενεργειακού κόστους και θα βοηθήσει να μη επιβαρυνθούν περαιτέρω του δημότες μας»

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024