Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερειπωμένο σχολείο γίνεται πολιτιστικό κέντρο

Ερειπωμένο σχολείο γίνεται πολιτιστικό κέντρο

Δεύτερη ευκαιρία για ζωή θα έχει το δημοτικό σχολείο της Χαραυγής που παρέμενε εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στη Χαραυγή. Πρόκειται για ένα κτίριο βαθιά ριζωμένο στις συνειδήσεις των κατοίκων που παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο με όλα τα σημάδια από τη φθορά του χρόνου.

Η αποκατάστασή του σχολείου και η χρήση του για τις πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της Χαραυγής αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση η οποία γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας της δημοτικής αρχής για επισκευή και αναβάθμιση δημοτικών κτισμάτων και τη διάθεσή τους στις τοπικές κοινωνίες για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί σε μια σειρά κτιρίων όπως η επικείμενη έναρξη εργασιών στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ στην Αχαγιά προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, ο κινηματογράφος Κριμπά στα Σαγέϊκα Προϋπολογισμού 832.300 ευρώ, το παλιό Σχολαρχείο στην Άνω Αχαΐα προϋπολογισμού 437.465 ευρώ. Για τις δύο τελευταίες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση.

Σε ανάλογη πορεία βρίσκονται και τα Δημοτικά Σχολεία, στο Κράλη, στα Τσακώνικα, όπως πληροφορούμαστε.

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι προγραμματισμένες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε διάφορα στάδια» δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός μας είναι να παραλαμβάνουμε παλιά σχολεία, δημοτικά καταστήματα, χώρους πολιτισμού ή γενικά κτίρια εμβληματικά για τις τοπικές κοινωνίες και να τα μετατρέπουμε σε κύτταρα πολιτισμού δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή και παρέχοντας, στους συνδημότες που τα αγκαλιάζουν, μια σημαντική δυνατότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024