Δεύτερη ευκαιρία για ζωή θα έχει το δημοτικό σχολείο της Χαραυγής που παρέμενε εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στη Χαραυγή. Πρόκειται για ένα κτίριο βαθιά ριζωμένο στις συνειδήσεις των κατοίκων που παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο με όλα τα σημάδια από τη φθορά του χρόνου.

Η αποκατάστασή του σχολείου και η χρήση του για τις πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της Χαραυγής αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση η οποία γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας της δημοτικής αρχής για επισκευή και αναβάθμιση δημοτικών κτισμάτων και τη διάθεσή τους στις τοπικές κοινωνίες για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακατασκευάζεται το εμβληματικό «Ρεδιάδειο» Κέας

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί σε μια σειρά κτιρίων όπως η επικείμενη έναρξη εργασιών στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ στην Αχαγιά προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, ο κινηματογράφος Κριμπά στα Σαγέϊκα Προϋπολογισμού 832.300 ευρώ, το παλιό Σχολαρχείο στην Άνω Αχαΐα προϋπολογισμού 437.465 ευρώ. Για τις δύο τελευταίες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση.

Σε ανάλογη πορεία βρίσκονται και τα Δημοτικά Σχολεία, στο Κράλη, στα Τσακώνικα, όπως πληροφορούμαστε.

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι προγραμματισμένες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε διάφορα στάδια» δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός μας είναι να παραλαμβάνουμε παλιά σχολεία, δημοτικά καταστήματα, χώρους πολιτισμού ή γενικά κτίρια εμβληματικά για τις τοπικές κοινωνίες και να τα μετατρέπουμε σε κύτταρα πολιτισμού δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή και παρέχοντας, στους συνδημότες που τα αγκαλιάζουν, μια σημαντική δυνατότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr