Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιόνι: Πού θα πέσει την Κυριακή – Βγαίνει έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Χιόνι: Πού θα πέσει την Κυριακή – Βγαίνει έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Μαίνεται ο «πόλεμος» των μετεωρολόγων για το αν θα πέσει χιόνι στην Αττική.

Έντονα φαινόμενα αναμένονται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, ωστόσο οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να διαφωνούν για αν θα πέσει πυκνό χιόνι στην Αττική.

Πάντως για την Κυριακή το σίγουρο είναι πως αναμένεται πυκνό χιόνι σε αρκετές περιοχές και όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο  διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν αύριο, Παρασκευή όταν και θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Χιόνια και σε πεδινές περιοχές βλέπει ο Αρναούτρογλου

Ο προγνώστης του καιρού, Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε πως πυκνές χιονοπτώσεις έως και στα πεδινά-παραθαλάσσια θα πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, ακόμα και τις Κυκλάδες.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Φίλες και φίλοι καλησπέρα!
Από την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σας είχα αναφέρει μέσα από το δελτιο καιρού της ΕΡΤ 3 για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων ακόμα και σε πεδινές περιοχές το ερχόμενο Σαβ/κύριακο 4-5 Φεβρουαρίου (με κάποια σάιτ να αναφέρονται σε κοντρες που ποτέ δεν υφισταντο!)

Τα τελευταια λοιπόν προγνωστικά στοιχεία που αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά θέλουν κάποιες μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο αλλά όλα δείχνουν ότι κυρίως από την Κυριακή τελικά πυκνές χιονοπτώσεις έως και στα πεδινά-παραθαλάσσια θα πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, ακόμα και τις Κυκλάδες και από τη Δευτέρα χοντρικά ακόμα και πάνω περίπου από τα 200 με 300 μέτρα στην Κρήτη!

Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα! Λεπτομέρειες στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 στις 17:45 και στις 22:00 και από τη σελίδα μου στο φέις εδώ:».

Ψυχραιμία ζητάει ο Καλλιάνος

Από την άλλη ο μετεωρολόγος του ΜΕGA, Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει πως δεν έχει ξεκαθαρίσει πού θα πέσει χιόνι στην Αττική και συνιστά ψυχραιμία.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μέχρι και το Σάββατο, για την Αττική, ισχύει ότι σας έχω πει εδώ και μέρες. Ότι δηλαδή δεν περιμένουμε τίποτα από άποψη χιονοπτώσεων και το πολύ το βράδυ του Σαββάτου να χιονίσει στα πολύ ψηλά της Πεντέλης και της Πάρνηθας.

Για την Κυριακή υπάρχει ακόμη μια αξιοπερίεργη διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων. Φαίνεται να έρχεται μια σημαντική ψυχρή εισβολή αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιες περιοχές ή και σε ποια υψόμετρα θα χιονίσει.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υποψηφιότητα από την Κυριακή και έπειτα για χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα δίνουν οι παρακάτω περιοχές :

* Πήλιο
* Σποράδες
* Εύβοια
* Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική
* Ανατολική Πελοπόννησος
* Νησιά του Αιγαίου

Όμως, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας όπως τόσες ημέρες που φωνάζω ότι δεν θα γίνει τίποτα στην Αττική μέχρι και το Σάββατο και ότι πρόκειται για έναν «μούφα» χιονιά που δήθεν περιμέναμε έως τότε, αύριο Παρασκευή θα σας δώσω τα τελικά στοιχεία για την πιθανή εξέλιξη του καιρού από την Κυριακή και έπειτα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024