Με απόλυση κινδυνεύουν οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Εργάζονται για χρόνια στο νοσοκομείο Κομοτηνής, με ανανεώσεις της σύμβασής τους. Πολλές φορές, εργάζονταν χωρίς άδειες ή ρεπό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μία υπάλληλος φθάνει να είναι υπεύθυνη για έως κι 8 τμήματα.

Ο λόγος για τις 19 εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας του νοσοκομείου που κινδυνεύουν με απόλυση, καθώς τα καθήκοντά τους θα αναλάβει εργολάβος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατάληψη στα γραφεία της ΕΑΣ για απολύσεις εργαζομένων

Όπως λένε στο MEGA, εργάζονται στο νοσοκομείο 13 με 22 χρόνια και κατά την δύσκολη περίοδο του κοροναϊού «έβαλαν πλάτη» και εργάζονταν μάλιστα με ελάχιστα ρεπό.

«Μετά μπήκε ο εργολάβος…»

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε η κα. Αλεξάνδρα, που είναι μία από τις υπαλλήλους καθαρισμού στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»:

«Είμαστε πολλά χρόνια στο νοσοκομείο, οι περισσότερες δουλεύουμε μέχρι και 22 χρόνια. Στην αρχή μπήκαμε στο νοσοκομείο με εργολάβο και μετά προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με δίχρονη σύμβαση και από εκεί και πέρα παραμείναμε με τρίμηνες παρατάσεις. Την περίοδο του κοροναϊού δουλεύαμε χωρίς άδειες, είχαμε να πάρουμε δύο χρόνια άδειες και ρεπό. Μετά μπήκε ο εργολάβος, ωστόσο μέχρι και σήμερα εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο ότι εμείς σταματάμε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr