«Δεν θα νομιμοποιούμε την εισήγηση νομοσχεδίων από μία κυβέρνηση, η οποία παραβιάζει καταφανώς το Σύνταγμα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Όταν έχουμε ένα οργανωμένο δίκτυο, υπό την αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κάνει μαζικές παρακολουθήσεις πολιτικών, υπουργών και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, αυτό συνιστά θεσμική εκτροπή», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως «την ίδια ώρα, η στάση της κυβέρνησης είναι να συγκαλύπτει διαρκώς αυτή την εκτροπή».

Η κυρία Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Attica TV, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης ενδεχομένως πιστεύει ότι μπορεί το δίκιο του ισχυρού – δηλαδή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας – να είναι πάνω από οποιονδήποτε κανόνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αχτσιόγλου: Άδικο και βαρύ το τίμημα της ακρίβειας για τους πολίτες

Και τόνισε πως αυτό δεν ισχύει σε μία δημοκρατία, καθώς «υπάρχει το Σύνταγμα που είναι πάνω από οποιονδήποτε κοινοβουλευτικό συσχετισμό».

«Αξιοποιούμε όλα τα θεσμικά εργαλεία»

Για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απόσχει από τη νομοθετική διαδικασία εξήγησε: «Εμείς οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα θεσμικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Χρησιμοποιήσαμε την πρόταση μομφής, χρησιμοποιούμε τώρα και το εργαλείο της αποχής από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

»Δεν θα νομιμοποιούμε την κυβερνητική δραστηριότητα. Δεν θα νομιμοποιούμε την εισήγηση νομοσχεδίων από μία κυβέρνηση, η οποία παραβιάζει καταφανώς το Σύνταγμα. Αυτό δεν είναι υποβάθμιση του κοινοβουλευτισμού, είναι απάντηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις».

«Παραλήρημα Οικονόμου»

Απαντώντας στην ανακοίνωσή του κυβερνητικού εκπροσώπου, σημείωσε πως «έχει έναν παραληρηματικό χαρακτήρα και δείχνει πανικό», ενώ προσέθεσε πως «αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό, θα ήταν σχεδόν κωμική, γιατί επικαλείται την τήρηση του κοινοβουλευτισμού η παράταξη που, όλη αυτή την περίοδο, έκανε τα πάντα για την συγκάλυψη του σκανδάλου, υποβαθμίζοντας το Κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για την ακρίβεια και επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπισή της και για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών:

«Πραγματικό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος στο κόστος παραγωγής, συν 5% κέρδος και τίποτα άλλο, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ, τριετίες για να μπορούν να αυξηθούν οι μισθοί σε όλα τα επίπεδα, αύξηση των μισθών στο Δημόσιο 10% την πρώτη χρονιά και τιμαριθμική αναπροσαρμογή τα επόμενα χρόνια, ενιαίο αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ».

Τέλος, κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «έχουν σωρευθεί περίπου 2,5 δισ. υπερκέρδη στις εταιρείες πετρελαίων και 3,2 δισ. υπερκέρδη στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας» και λέγοντας ότι πρόκειται για μία «προφανή κατάσταση αισχροκέρδειας» στην αγορά ενέργειας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr