Αντικείμενο των συμβάσεων αποτελούν το Μουσικό σχολείο στο Άργος και η υλοποίηση έργων για ασφαλείς οδικές διαδρομές στην Ανατολική Μάνη.

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμων της Αργολίδας και της Λακωνίας υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας -μία με τον Δήμο Αργους – Μυκηνών προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ και δύο με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.987.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Άργους – Μυκηνών έχει ως αντικείμενο το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανέγερση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Το έργο αφορά στην επέκταση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σε οικόπεδο σε εκτός σχεδίου περιοχή ιδιοκτησίας του Δήμου Άργους – Μυκηνών, στην Τ.Κ. Προσύμνης, έργο που κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να ικανοποιηθεί ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων εγγραφής στο εν λόγω σχολείο.

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Οι προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης αφορούν στην υλοποίηση έργων για ασφαλείς οδικές διαδρομές με στόχο τη σύνδεση σημείων με πολιτιστική, τουριστική, ιστορική, γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Η πρώτη, με προϋπολογισμό 968.000 ευρώ, αφορά στην διαδρομή από την επαρχιακή οδό Χωσιάρι – Βαθύ – Αγερανός – Καμάρες- Καλύβια – Σκουτάρι – Δροσοπηγή – Βαχός – Σταυρός – Νέο Οίτυλο. Πιο αναλυτικά θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης α) στην επαρχιακή οδό Σταυρού – Βαχού (Επαρχιακή Οδός 21) από την διασταύρωση από την επαρχιακή οδό 19 έως τα όρια του οικισμού Βαχού και β) στην επαρχιακή οδό Καρβελά – Πάνιτσας (Μυρσίνης) (Επαρχιακή Οδός 20), από 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού 19 έως τα όρια του οικισμού Καρβελά.

Η δεύτερη σύμβαση, με προϋπολογισμό 1.019.000 ευρώ, αφορά στην διαδρομή εθνική οδός – Νέα Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη-Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές – εθνική οδός.

Πιο αναλυτικά θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στην επαρχιακή οδό 18, Γυθείου – Πάνιτσας (Μυρσίνη) από το 40ό χιλιόμετρο Σπάρτης – Γυθείου μέσω Κονακίων, και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον οικισμό Κονάκια έως τον οικισμό Λυγερέα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr