Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Άρης 3-0: Νίκη κορυφής για την Ένωση

ΑΕΚ – Άρης 3-0: Νίκη κορυφής για την Ένωση

Η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του Άρη με 3-0, ανεβαίνοντας έτσι προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague. Με δέκα παίκτες από το 60′ οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Ετέμπο.

«Πέταξε» για την κορυφή η ΑΕΚ.

Με τον Σέρχιο Αραούχο να παίρνει τον ρόλο του δημιουργού, και τους Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα να παίρνουν αυτόν του εκτελεστή, η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη με 3-0, ανεβαίνοντας έστω και με ματς παραπάνω στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης προσπάθησε, είχε τις δικές του στιγμές με την αρχή του δευτέρου μέρους, ωστόσο η αποβολή του Ετέμπο στο 60′, αλλά και οι λίγες επιλογές του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο, δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν αυτό που ήθελαν.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε ως σύστημα το καθιερωμένο 4-4-1-1, με μία αναμενόμενη αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Ιωνικό (Γκαρσία αντί Φαν Βέερτ).

Ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στα κεντρικά χαφ οι Γιόνσον και Σιμάνσκι, με τον Άμραμπατ να καλύπτει το δεξί άκρο και τον Γκατσίνονιτς το αριστερό. Δίπλα από τον Λιβάι ο Αραούχο.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κούεστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ετέμπο – Ματέο Γκαρσία, Γκρέι, Ιτούρμπε.

Πρώτη απειλή με Σιμάνσκι για την ΑΕΚ

Η «Ένωση» ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυναμικά, θέλοντας φυσικά να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας κυρίως από στατικές φάσεις.

Από μια τέτοια προήλθε και η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων με τον Σιμάνσκι να έρχεται σε επαφή με την μπάλα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χατζησαφί, ωστόσο η προσπάθεια του Πολωνού μέσου πέρασε εκτός.

Προβάδισμα με τον Άμραμπατ από την άσπρη βούλα

Στο 16’ ήταν η στιγμή που η ΑΕΚ κατάφερε να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε γκολ, με τον Πορτογάλο ρέφερι Γκοντίνιο να δείχνει το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο πάνω στον Αραούχο.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ, ο οποίος ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα για το 1-0 της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια το παιχνίδι αναλώθηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου με τα δυνατά μαρκαρίσματα μεταξύ των ποδοσφαιριστών να έχουν την τιμητική τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Πορτογάλος ρεφ έδειξε 4 κίτρινες κάρτες μέχρι το τέλος του πρώτου 45 λέπτου (δύο σε κάθε ομάδα).

Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Άρη

Με το «καλημέρα» της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι… άγγιξαν  την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις. Κακή έξοδος Αθανασιάδη, η κεφαλιά του Ιτούρμπε σταμάτησε στο κεφάλι αμυντικού και εν συνεχεία ο Γκρέι αστόχησε από κοντά.

Με δέκα παίκτες ο Άρης 

Πάνω που οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να φέρνουν το ματς στα ίσα, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τον Ετέμπο στο 60′ να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα, για πάτημα πάνω στον Σιμάνσκι.

Αρχικά στο 77′ ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα και μοίρασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τον θρίαμβο των κιτρινόμαυρων σφράγισε ο Πινέδα στο 89ο λεπτό. Έπειτα από ολέθριο λάθος του Νταμπό, ο Αραούχο έκλεψε και πάλι την μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Κουέστα. Αντί να εκτελέσει προτίμησε να πασάρει στον Μεξικανό και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί,Χατζισαφί (79′ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (70′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (79′ Μάνταλος), Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (79’Τσούμπερ).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (90+4′ Σγούρος), Ντουκουρέ, Γκρέι (60′ Νταμπό), Ιτούρμπε.






Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024