Τριών Ιεραρχών: Μαμάδες και παιδιά δυσκολεύτηκαν να «χωνέψουν» ότι καταργήθηκε η αργία
Δυσκολεύτηκαν να το εμπεδώσουν γονείς και παιδιά
Αναβρασμός επικράτησε το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα σε γονείς, δασκάλους και παιδιά μετά την απόφαση του υπουργείο να καταργήσει την αργία των Τριών Ιεραρχών.
Και η απόφαση είχε ληφθεί μέρες πριν λίγες ώρες πριν το κουδούνι οι γονείς έτρεχαν να επιβεβαιώσουν ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στέλνοντας μεταξύ τους, αλλά και με τους δασκάλους δεκάδες μηνύματα.
To viber πήρε λοιπόν φωτιά αλλά όλοι τελικά ενημερώθηκαν.
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου. Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».
Κλειστά τα φροντιστήρια Αγγλικών
Αντίθετα κλειστά θα μείνουν αύριο φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών καθώς γι’ αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του του 2016 σύμφωνα με την οποία η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία.
Στην συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι αργίες και διακοπές για φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι:
Α. Διακοπές
I) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και τη 2η Ιανουαρίου
II) Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη μετά το Πάσχα
Β. Αργίες
I) Όλες τις Κυριακές
II) Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και
του Αγίου Πνεύματος
III) Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου
IV) Τη 17η Νοεμβρίου
V) Την ημέρα των Θεοφανίων
VI) Την Καθαρά Δευτέρα
VII) Την 1η Μαΐου
VIII) Την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών, λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής
VIIII) Τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442