Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικοί: Σε Εισαγγελία και Εσωτερικές Υποθέσεις οι διάλογοι «φωτιά»

Αστυνομικοί: Σε Εισαγγελία και Εσωτερικές Υποθέσεις οι διάλογοι «φωτιά»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συνομιλίες που καταγράφονται αστυνομικοί και ιθύνοντες του υπουργείου να συνδιαλέγονται με μαφιόζους και νονούς της νύχτας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» καθώς οι συνομιλίες της ντροπής όπου καταγράφονται αστυνομικοί και ιθύνοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συνδιαλέγονται με μαφιόζους και νονούς της νύχτας θα πάνε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας αυτό γίνεται κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Bήμα της Κυριακής», αναδεικνύονται οι σχέσεις και τα συστήματα διαπλοκής, εξάρτησης, το πλέγμα συμφερόντων αλλά και τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.

Στις συνομιλίες, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Όπως αποκαλύπτουν οι διάλογοι μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Ακόμη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Πρόσθετο ανησυχητικό στοιχείο στα παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλούς από τους διαλόγους που αποκαλύπτει «Το Βήμα» υπάρχει αναφορά σε συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών» και πρόσωπα σε αντίστοιχες θέσεις.

Εξίσου προβληματικό και ενδεικτικό των διαστάσεων της διαφθοράς είναι ότι οι αναφερόμενες στους διαλόγους μετακινήσεις αστυνομικών φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από τα εσωτερικά δεδομένα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024