
Ουκρανία: Χτυπήθηκαν τέσσερις πολυκατοικίες και ξενοδοχείο στην Κοστιαντίνιφκα – Νεκροί και τραυματίες
Η Κοστιαντίνιφκα βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν έπειτα από πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε γειτονιά με σπίτια στην πόλη Κοστιαντίνιφκα, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας το Σάββατο 28/1.
Ο Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι τέσσερις πολυκατοικίες και ένα ξενοδοχείο υπέστησαν ζημιές και ότι τα σωστικά συνεργεία και αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο για να “καταγράψουν προσεκτικά άλλο ένα έγκλημα των ρωσικών δυνάμεων κατοχής”.
Δείτε βίντεο
In the morning, #Russian troops shelled #Kostyantynivka, Donetsk region. Three civilians were killed. pic.twitter.com/wvtXLjuYQY
— NEXTA (@nexta_tv) January 28, 2023
Νωρίτερα σήμερα ο Κιριλένκο είχε δηλώσει ότι 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 7 τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο.
«Εξαιρετικά οξεία» η κατάσταση
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή 27/1, ότι η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει “εξαιρετικά οξεία”, ιδιαίτερα στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Ρωσία εντείνει επίθεση εν μέσω της πλήρους κλίμακας εισβολής της που άρχισε τον περσινό Φεβρουάριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Η ευρωβουλευτής Ριμά Χασάν ανακρίνεται με κατηγορίες ότι υπερασπίζεται την τρομοκρατία
- Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην εθνικό οδό Λάρισας – Τρικάλων
- Ο Ρόμπερτ Πάτινσον και το άβολο κοστούμι του
- Αποκάλυψη Γκάρι Νέβιλ για Τζέραρντ και… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής πετρελαίου – Θα διατεθεί μόλις ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ



