Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο καλός στρατιώτης Ολιβέιρα και ο πιστός… οπαδός του 

Ο καλός στρατιώτης Ολιβέιρα και ο πιστός… οπαδός του 

Ολιβέιρα: Από την ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ, στον σοβαρό τραυματισμό του και τώρα στην αποθέωση

Αν ένας ποδοσφαιριστής κάνει «γκελ» το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ, αυτός είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα. Όχι πως δεν ξέραμε τις δυνατότητες του Πορτογάλου- αλίμονο. Από το ’19 βρίσκεται στη χώρα μας, αρχικά με τη φανέλα της ΑΕΚ και μετέπειτα με αυτή του έτερου Δικεφάλου της Λίγκας μας. Ωστόσο, κάποιες στιγμές καλό είναι κάποιος να μας θυμίζει τι αξίζει.

Για ορισμένους, ο Ολιβέιρα είναι αρκετά υπερτιμημένος. Δεν αξίζει τα πολλά χρήματα που κοστίζει, μπορεί αυτά να φτάνουν και το ένα εκατ. ευρώ. Ποιος όμως  το βεβαιώνει αυτό με βάση τα στοιχεία;

Ανοίγοντας το βιβλίο των πεπραγμένων του Ολιβέιρα, διαπιστώνουμε πως με τη φανέλα της ΑΕΚ για μια διετία αγωνίστηκε σε πάνω από 50 ματς, σημείωσε 20 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ. Το «πακέτο», όντως ελκυστικό. Και μολονότι είχε ρήτρα φυγής υψηλή, ύψους 6, 5 εκατ. ευρώ, πολλοί έσπευσαν «να κάνουν ερώτηση» και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Τον χειμώνα του ’20 η Γουλβς. Ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του ’21, η Ναντ.

Ξανά «no» από την ΑΕΚ που ήθελε να εισπράξει τη ρήτρα και όχι να τον δώσει με χαμηλότερο ποσό. Λάθος ή σωστό, η πορεία φανέρωσε πως δεν κέρδισε τίποτα (ούτε) από τον σέντερ φορ. Αφήστε που αυτός δεν συμφώνησε ποτέ στην πρόταση ανανέωσης.

Οσοι συνεργάστηκαν μαζί του, δεν κρύβουν πως ο Ολιβέιρα «είναι ένα περίεργο παιδί». Ακόμη και στους διαδρόμους των αποδυτήριων ακολουθούσε τους δικούς του κανόνες και τον ενοχλούσε και η παραμικρή λεπτομέρεια. Όταν είπε το «ναι» στον ΠΑΟΚ, ουσιαστικά αποφάσισε να συνεχίσει στην Ελλάδα γυρίζοντας την πλάτη στην Ευρώπη. Ισως και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την προσπάθεια να επιστρέψει στην εθνική Πορτογαλίας.

Τον ήθελε στην Τούμπα

Ο Λουτσέσκου, ίσως ο μεγαλύτερος … οπαδός του Νέλσον, τον ήθελε στην Τούμπα. Στο πρόσωπό του έβλεπε αυτό που μαρτυρούν οι πολλές ασίστ που μοιράζει ο κεντρικός φορ: είναι δηλαδή ένας πλέι μέικερ περιοχής, έχει την ικανότητα να κρατά τη μπάλα και να δίνει σωστές πάσες, να ανοίγει το παιχνίδι στις πτέρυγες και να σκοράρει. Σύμφωνοι, αυτό δεν αποτελεί το φόρτε του Ολιβέιρα, αλλά ο Ρουμάνος κόουτς δεν έδειξε να ενοχλείται.

Ακόμη και όταν η κατάρα του πρόσθιου χιαστού χτύπησε τον ποδοσφαιριστή λίγο καιρό μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, Αύγουστος του 2021 ήταν , στην ομάδα δεν άλλαξαν τα πλάνα τους. Προχώρησαν, αλλά τον περίμεναν. Όταν γύρισε ύστερα από επτά μήνες την περασμένη άνοιξη, είπε «έμαθα να δουλεύω παραπάνω, να αντέχω περισσότερο την προπόνηση» και αυτό μαρτυρούσε πείσμα.

Στα τελευταία ματς της πρώτης του σεζόν στον ΠΑΟΚ, ο Ολιβέιρα κοιτούσε πώς θα προσαρμοστεί. Εφέτος, είναι ένας «άλλος άνθρωπος». Ισως ο καλύτερος Ολιβέιρα που έχουμε δει στα μέρη μας και όχι επειδή σημείωσε με ωραίο πέναλτι το γκολ στη Λεωφόρο που σφράγισε την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Κυρίως γιατί αντέχει τους σκληρούς αμυντικούς, επιβιώνει στην επίθεση ανεξάρτητα με τον όποιο ανταγωνισμό, είναι κομβικός σε πολλά ματς, ενώ ακόμη κι αν χάνει γκολ, δεν πτοείται. Νιώθει την εμπιστοσύνη. Με τον τρόπο του δείχνει πως θέλει να συνεχίσει στα μέρη μας. Τα επτά γκολ σε 19 ματς αυτή τη σεζόν το επιβεβαιώνουν. Ο δε Λουτσέσκου, το αντιλαμβάνεται. Όπως και ξέρει, πως ο ψυχρός Πορτογάλος, ο παίκτης που δύσκολα δένεται με ομάδες και δεν ανέπτυξε κάποιο ξεχωριστό σύνδεσμο με την ΑΕΚ, επιθυμεί την παράταση της συνεργασίας τους.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024