Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η μητέρα του τον θεωρεί αθώο

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η μητέρα του τον θεωρεί αθώο

Σύμφωνα με τον πατέρα της Καρολάιν, η μητέρα του καταδικασμένου για τη δολοφονία της 20χρονης υποστηρίζει την αθωότητά του.

Να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα του δώσει πλεονεκτήματα ενόψει της δίκης του σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, φαίνεται πως επιδιώκει ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο πιλότος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα ontime, σκοπεύει να «καθυστερήσει» τη δίκη στο Εφετείο μέσω αναβολών, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να ετοιμάσει την απολογία του, αλλά και να παρουσιάσει μεγαλύτερο διάστημα ως μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

Ο δικηγόρος και τα ελαφρυντικά

Όπως υπογραμμίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την υπόθεση των Γλυκών Νερών, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προχώρησε σε μία κίνηση που τους ξάφνιασε όλους: απέλυσε τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Πλέον, όπως σημειώνουν, είναι αρκετά δύσκολο να μπορέσει να τον αναλάβει κάποιος δικηγόρος μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, όταν και έχει προσδιοριστεί η δίκη στο Εφετείο, χωρίς να ζητήσει αναβολή για να μελετήσει τη δικογραφία.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στοχεύει στο άρθρο 84, που σχετίζεται με το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, μία διάταξη που εφαρμόζεται πλέον και για τους κρατούμενους των φυλακών.

Η «καθυστέρηση» αυτή του 34χρονου πιλότου φαίνεται πως έχει γίνει αντιληπτή από την οικογένεια του θύματος, καθώς έχει ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έκανε ο πατέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν για τα όσα έχει υποστηρίξει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σχετικά με τα περιστατικά το μοιραίο βράδυ.

Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Κράουτς υπογράμμισε ότι η μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πιστεύει ακόμα ότι ο γιος της είναι αθώος.

«Ένας παράγοντας που με ενοχλεί είναι η στάση της Γεωργίας, της γιαγιάς από την πλευρά του πατέρα. Είναι η ακλόνητη πίστη της στην αθωότητα του γιου της. Παρόλο που καταδικάστηκε για φόνο εκ προμελέτης με ομόφωνη ετυμηγορία από τρεις τακτικούς και τέσσερις λαϊκούς δικαστές, είναι πεπεισμένη για την αθωότητά του. Τα λόγια της προς εμένα τη μοναδική φορά που της μίλησα ήταν “το αγόρι μου είναι αθώο, θα δεις, μια μέρα θα βγει η αλήθεια”», ανέφερε ο Ντέιβιντ Κράουτς στον ΑΝΤ1.

Οι επιστολές

Σύμφωνα με τον κ. Κράουτς, ο 34χρονος συζυγοκτόνος είχε αποστείλει από τις φυλακές Κορυδαλλού δύο επιστολές: μία προς την οικογένειά του και μία προς την οικογένεια της Καρολάιν, στις οποίες εξηγεί τα γεγονότα με το δικό του τρόπο.

«Στις επιστολές εξηγεί πως ενεπλάκη σε μια συμμορία διακίνησης ναρκωτικών και όταν θέλησε να αποστασιοποιηθεί από τη συμφωνία τους, απείλησαν να σκοτώσουν την Καρολάιν και τη Λυδία. Η Γεωργία πλέον αρνείται ότι έλαβε την επιστολή της, αλλά όταν της μίλησα, ήταν προφανές ότι το περιεχόμενο των επιστολών ήταν πανομοιότυπο. Δεν θέλω η εγγονή μου να μεγαλώσει με κάποιον που συνεχώς της λέει ότι το άτομο που δολοφόνησε τη μητέρα της είναι αθώο και έχει φυλακιστεί άδικα», συμπλήρωσε ο Ντέιβιντ Κράουτς.

Το κύκλωμα ναρκωτικών

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας της Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υποστήριξε στην επιστολή του ότι είχε εμπλακεί σε ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

«Υπήρχε ένα εστιατόριο στο οποίο ο Μπάμπης και η Καρολάιν συνήθιζαν να πηγαίνουν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου εμπλεκόταν με ναρκωτικά και είπε στον Μπάμπη ότι αυτός και η συμμορία με την οποία ήταν μπλεγμένος χρειάζονταν έναν πιλότο ελικοπτέρου για να φέρει και να μεταφέρει ναρκωτικά», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο πατέρας της Καρολάιν.

«Εκείνος είπε στους ανθρώπους της συμμορίας ναρκωτικών ότι δεν μπορούσε να το κάνει. Τον ρώτησαν γιατί και εκείνος απάντησε: “Το είπα στη σύζυγό μου και μου είπε ότι θα με παρατήσει”. Τότε εκείνοι του είπαν: “Αν σε αφήσει θα φύγει μακριά αλλά θα εξακολουθεί να το ξέρει και μια μέρα θα μιλήσει και θα πρέπει να την ξεφορτωθούμε”, είπαν. Και εκείνος είπε “δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό”» συμπλήρωσε ο Ντέιβιντς Κράουτς.

«Έτσι στο τέλος τη σκότωσε ο ίδιος. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που τη σκότωσε. Επειδή πίστευε πως αν δεν το έκανε εκείνος, θα σκότωναν την Καρολάιν οι άνθρωποι της συμμορίας», κατέληξε ο πατέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024