Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ακόμα και στο βασιλιά Κάρολο χρωστάει λεφτά ο Έλον Μασκ

Βρετανία: Ακόμα και στο βασιλιά Κάρολο χρωστάει λεφτά ο Έλον Μασκ

Το Crown Estate κατέθεσε αγωγή κατά του Twitter την περασμένη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μασκ αποδεικνύεται όπως φαίνεται μέγας κακοπληρωτής. Χρωστάει χρήματα ακόμη και στον βασιλιά Κάρολο.

Το Crown Estate, η ανεξάρτητα διοικούμενη, εμπορική επιχείρηση, που διαχειρίζεται τα ακίνητα που ανήκουν στον Κάρολο Γ’, μήνυσε το Twitter του Έλον Μασκ, επειδή δεν πλήρωσε το ενοίκιο στο Λονδίνο.

Το Crown Estate κατέθεσε αγωγή κατά του Twitter την περασμένη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει το BBC, η φερόμενη ως μη καταβολή ενοικίου από την εταιρεία του Μασκ αφορά ένα κτίριο με γραφεία κοντά στο Piccadilly Circus στο κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον Guardian, το Crown Estate επιβεβαίωσε ότι η δικαστική αγωγή σχετίζεται με καθυστερήσεις ενοικίων στους χώρους που είναι τα γραφεία του Twitter στο Λονδίνο.

Απλήρωτα ενοίκια σε ολόκληρο τον κόσμο

Άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, έχουν δηλώσει ότι το Twitter δεν έχει πληρώσει το ενοίκιο στα κεντρικά γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο για αρκετές εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έξοδα. Ο ενοικιαστής του χώρου όπου βρίσκονται τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο έχει επίσης κινηθεί νομικά.

Εκτός αυτών, οι εργαζόμενοι του Twitter στη Σιγκαπούρη εκδιώχθηκαν προσωρινά από τα γραφεία της εταιρείας για τον ίδιο λόγο, μέχρι που ο Μασκ εν τέλει πλήρωσε τα χρωστούμενα.

Από την άλλη, η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μεγάλο χαρτοφυλάκιο

Το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται το Crown Estate περιλαμβάνει ακίνητα αξίας άνω των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα ακίνητα αυτά περιλαμβάνουν την Regent Street, τον κυριότερο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, τον ιππόδρομο Ascot Racecourse, (αγαπημένο της Βασίλισσας) και σχεδόν ολόκληρο τον θαλάσσιο βυθό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλα τα καθαρά κέρδη του Crown Estate -361 εκατ. δολάρια για το έτος χρήσης του 2021- πηγαίνουν στο βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο και η βασιλική οικογένεια λαμβάνει μερίδιο.

Συγκεκριμένα, ο μονάρχης λαμβάνει το 15% των κερδών από την αξιοποίηση της βασιλικής περιουσίας, ένα επίδομα γνωστό ως Sovereign Grant που δίνεται για τα βασιλικά του καθήκοντα.

Το 2022, το Sovereign Grant ανήλθε σε 99,6 εκατ. δολάρια με βάση τα καθαρά κέρδη του Crown Estate κατά το έτος χρήσης 2019 – 2020.

Για τον λόγο αυτό, ο Κάρολος δεν είναι ακριβώς ο τυπικός ιδιοκτήτης των γραφείων στο Twitter.

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα, ο Κάρολος έδωσε εντολή στο Crown Estate τα κέρδη από τις συμφωνίες μίσθωσης έξι υπεράκτιων μονάδων παραγωγής αιολικής ενέργειας, αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, να αξιοποιηθούν για το «δημόσιο καλό» και να μην προστεθούν στο Sovereign Grant.

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024