Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρή επίθεση Θεοδωρικάκου στον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση Θεοδωρικάκου στον ΣΥΡΙΖΑ

«Κάνετε αντιπολίτευση στην Ελλάδα ακολουθώντας επικίνδυνη, ολέθρια και υπονομευτική τακτική»

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει αντιπολίτευση στην Ελλάδα «ακολουθώντας επικίνδυνη, ολέθρια και υπονομευτική τακτική.

Επισήμανε μάλιστα ότι η πρόταση δυσπιστίας δεν αφορά στην κυβέρνηση, καθώς απευθύνεται στα υπαρξιακά προβλήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Αποτελεί μια ακόμη πρόταση κακοπιστίας προς την ίδια την κοινωνική πρόοδο και την ενότητα των Ελλήνων. Όλα όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, παρά τις τεράστιες εξωγενείς κρίσεις και δοκιμασίες. Είναι άλλη μια προπαγανδιστική προεκλογική κίνηση, που επενδύει στις κρίσεις και τον διχασμό, από ένα κόμμα που θέριεψε μέσα από αυτές, από ένα κόμμα που επιχειρεί να επαναφέρει τις κρίσεις και τον διχασμό τους Έλληνες. Γιατί ξέρει πως στην Ελλάδα της δημιουργίας και της κοινωνικής συνοχής θα είναι πάντα μειοψηφία. Η μόνιμη αντιπολίτευση της χώρας, αλλά και της ίδιας της προόδου της», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στοιχειοθετώντας την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στην Ελλάδα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε τρεις περιπτώσεις:

1.    Στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο και στη στάση του κ. Τσίπρα.

«Τον Αύγουστο στον Έβρο μας παρουσίαζε  δολοφόνους και προδότες, λειτουργώντας ως πρόθυμος υποκινητής, σε μια προσπάθεια διεθνούς υπονόμευσης της χώρας μας η οποία κατέρρευσε με πάταγο. Το γερμανικό Σπίγκελ ζήτησε συγγνώμη, εσείς όχι. Μόλις προχθές, την ώρα που όλοι οι πρέσβεις της Ευρώπης ήταν μαζί μου στον Έβρο και στέλναμε ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας για την έναρξη κατασκευής του νέου φράχτη, έβγαιναν στελέχη του Συριζα στις τηλεοράσεις καταγγέλλοντας ότι ο φράχτης -άκουσον άκουσον- παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.  Ύστερα από το αμίμητο «στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα», που ανέφερε ο τότε πρωθυπουργός σας, τώρα φαίνεται ότι είστε έτοιμοι να μας πείτε ότι και στον Έβρο δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν κάνετε αντιπολίτευση στη ΝΔ, στην Ελλάδα κάνετε αντιπολίτευση! Και, μάλιστα: αντιπολίτευση επικίνδυνη, ολέθρια και υπονομευτική».

2.    Στην ασφάλεια στα πανεπιστήμια και τη στάση της αστυνομίας:

«Τον περασμένο Νοέμβρη μας καταγγείλατε ως Κυβέρνηση αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, που ξυπνήσαμε τα παιδιά νωρίς. Γιατί; Επειδή μετά από συντονισμένη επιχείρηση η ΕΛ.ΑΣ. μπήκε στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου και εξάρθρωσε 3 εγκληματικές οργανώσεις. Που νομίζετε πως  αντιταχθήκατε: σε εμάς ή στο δικαίωμα των πιο φτωχών οικογενειών να έχουν τα παιδιά τους ίσες ευκαιρίες για μόρφωση;»

3.    Στην αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές συμφωνίες της χώρας.

«Πριν από δύο μήνες επιδιώξατε να μπλοκάρετε μια καθοριστική -για τα Εθνικά μας συμφέροντα- αμυντική συμφωνία. Ειδικά, αυτή την περίοδο των μεγάλων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και των απειλών από την Τουρκία, ρωτώ ξανά του συναδέλφους: Πού νομίζετε πως επιχειρήσατε να εναντιωθείτε; Στην κυβέρνηση ή στην ίδια την εθνική άμυνα της χώρας;».

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση που προσπαθεί να δηλητηριάσει τη συνείδηση της κοινωνίας απέναντι στη λειτουργία των θεσμών και στην ίδια τη δημοκρατία, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την επόμενη ήττα του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024