Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Τα ονόματα όσων παρακολουθούσε η ΕΥΠ με βάση το πόρισμα της ΑΔΑΕ

Υποκλοπές: Τα ονόματα όσων παρακολουθούσε η ΕΥΠ με βάση το πόρισμα της ΑΔΑΕ

Ονόματα και αποδείξεις παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Τα ονόματα όσων πολιτικών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ με βάση το πόρισμα της ΑΔΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας υποβάλλοντας την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Σκοτεινό παρακράτος

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας με βάση το φάκελο που έλαβε από την ΑΔΑΕ υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ήταν ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του ΓΕΣ, κ. Λαλουσης, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, κ. Διακόπουλος, καθώς και ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος.

«Σήμερα θα μιλήσουμε στη βάση των αποδείξεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας πως ήρθε η ώρα να λύσει την απορία σε όσους αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσε όταν έβγαινε χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ειδικότερα ότι ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσε εκείνος στην Αρχή στις 7/12 και που εμπλούτισε κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά του στις 28/12. «Ο φάκελος λοιπόν περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης, το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους», είπε ο κ. Τσίπρας.

Έξι στα έξι

«Στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η ανεξάρτητη αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων νομότυπων της ΕΥΠ, πέραν του κου Ανδρουλάκη και Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλογλου, ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διελευκάνει αν ετέθει πράγματι σε επισύνδεση, ο υπουργός εργασίας κος Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ κος Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κος Διακόπουλος ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κκ Λάγιος και Αλεξόπουλος. Και η απάντηση που επισήμως έλαβα, ήταν έξι στα έξι. Για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κου Μητσοτάκη».

Αισίως και επισήμως στους 10

Και έτσι φτάσαμε αισίως και επισήμως στον αριθμό δέκα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι για τον κ. Χατζηδάκη τα ευρήματα παρακολούθησή του από το Νοέμβρη του 2020 ως το Μάη του 2021. Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ επί 8 μήνες, είπε ο κ. Τσίπρα σημειώνοντας ότι η εισαγγελέας υπέγραψε τουλάχιστον τέσσερις διατάξεις παρακολούθησης του τότε υπουργού Ενέργειας και νυν εργασίας.

Ενώ από τον Ιούλη του 2020 έως το Μάη του 2022 η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη άκουγε τους στρατιωτικούς για περίπου δύο χρόνια, τόνισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ακόμη ότι η εισαγγελέας υπέγραψε δεκάδες διατάξεις παρακολούθησής τους. «Ποιος ο λόγος για να παρακολουθούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας οι ταγοί εθνικής ασφάλειας;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Sports in

Πήρε «φωτιά» το βίντεο στο Ρέντη – Η ανάλυση του Μεντιλίμπαρ για την Φιορεντίνα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέλυσε στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού της ιταλικής ομάδας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024