Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακό Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο δημιουργείται στον Ενιπέα

Ψηφιακό Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο δημιουργείται στον Ενιπέα

Ξεκινάει η εγκατάσταση 11 νέων Μετεωρολογικών Σταθμών και 3 Σταθμήμετρων από την περιφέρεια Θεσσαλίας στους Δήμους Δομοκού, Αλμυρού και Φαρσάλων.

Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο για την παρακολούθηση και πρόγνωση των μετεωρολογικών συνθηκών και της στάθμης του νερού στη λεκάνη απορροής του ποταμού Ενιπέα, στα διοικητικά όρια των Δήμων Δομοκού, Φαρσάλων και Αλμυρού, εγκαθιστά  η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου,  για να ξεκινήσει η  εγκατάσταση 11 νέων Μετεωρολογικών Σταθμών και 3 Σταθμήμετρων, με σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη πρόβλεψη της ποσότητας των απορρεόντων υδάτων στον Ενιπέα.

Μαζί με τους δύο υφιστάμενους Μετεωρολογικούς Σταθμούς (στο Λύκειο Δομοκού και στη Βαμβακού Φαρσάλων) δημιουργείται  έτσι ένα ολοκληρωμένο δίκτυο 13 συνολικά Μετεωρολογικών Σταθμών  καταγραφής και πρόγνωσης.

Τα  δεδομένα που συλλέγονται, οδηγούν σε ορθή λειτουργία των θυροφραγμάτων εντός της κοίτης του ποταμού  και  στη λήψη μέτρων πρόληψης  έναντι πλημμυρικών φαινομένων σε παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις και οικισμούς. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 300.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αξιοποιούμε τις  δυνατότητες που μας δίνουν οι σύγχρονες τεχνολογίες και σε συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημιουργούμε ένα Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο στον Ενιπέα.

Υπογράψαμε τη σύμβαση του έργου και το επόμενο διάστημα τοποθετούνται έντεκα νέοι  μετεωρολογικοί σταθμοί και τρία νέα σταθμήμετρα από την περιοχή του Δομοκού μέχρι το ύψος του Παλαμά.

Οι θέσεις που επιλέχτηκαν για τους Μετεωρολογικούς Σταθμούς, διαθέτουν παροχή ρεύματος και ίντερνετ για την απρόσκοπτη λειτουργίας τους.

Παράλληλα προμηθευόμαστε και εγκαθιστούμε τρία νέα σταθμήμετρα στις γέφυρες της Αμπελιάς, του Βασιλί και του Ευύδριου. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμιων περιοχών του Ενιπέα.

Οι πληροφορίες θα διατίθενται σε ψηφιακή πλατφόρμα για την άμεση ενημέρωση των πολιτών».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024