Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζει ο οδοφωτισμός σε 13 νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων

Αλλάζει ο οδοφωτισμός σε 13 νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων

Ξεκινάει η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED στο δίκτυο οδοφωτισμού, σε 13 νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

Αναβαθμίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο οδοφωτισμός στο οδικό δίκτυο ευθύνης της στα νησιά Καρπάθου – Καλύμνου – Πάτμου – Λέρου – Σύμης – Ρόδου –  Σύρου – Νάξου –  Πάρου – Σαντορίνης – Μυκόνου – Τήνου και  Μήλου, το οποία αφορά στην ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων, με νέα υψηλής τεχνολογίας “έξυπνα” φωτιστικά τύπου LED.

Έργο που για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε 13 νησιά και είναι προϋπολογισμού 6.430.007,60 € .

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η συγκεκριμένη προμήθεια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για την Περιφέρεια, η οποία  περιλαμβάνει την αντικατάσταση φωτισμού σε 8.160 ιστούς, με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία  8.160 τεμαχίων νέων υπερσύγχρονων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας Led, συμπεριλαμβανομένης και της 10ετούς εγγύησης/συντήρησης καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο.

Τα «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED θα φέρουν ήδη προεγκατάσταση για μελλοντική χρήση συστήματος διαχείρισης φωτισμού καθώς και χρήσης έξυπνων εφαρμογών,   με σκοπό την πλήρη γεωγραφική κάλυψη του Περιφερειακού Οδικού Δικτύου των νησιών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος δήλωσε : «Η συγκεκριμένη επένδυση με την αναβάθμιση του φωτισμού θα εξασφαλίσει, την δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς, παρέχοντας στην Περιφέρεια βελτίωση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος (Μείωση Εκπομπών Ρύπων CO2) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στην Περιφέρεια μας την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024